Za vikend se igra stonoteniski turnir ProfitApp Podgorica open 2023

U čast oslobođenja Dana oslobođenja Glavnog grada u subotu i nedjelju održaće se Međunarodni stonoteniski turnir ProfitApp Podgorica Open 2023 u dvorani Sportskog kulturnog centra Univerziteta Crne Gore.

Organizator je Stonoteniski klub Spin, a turnir će imati i memorijalni karakter u znak sjećanja na premulog člana pomenutuog kluba Vasilija Pintera.

“I ove godine oboren je rekord po broju takmičara. Do sada je prijavljen 301 stonoteniser. Vlada veliko interesovanje i vjerujem da će taj broj takmičara, do zaključenja liste, biti još veći. Po dva najuspješnija iz svake grupe izboriće plasman u eliminacionu fazu”, piše u saopštenju”, saopšteno je iz STK Spin.

Prvog dana turnira predviđeno je takmičenje u konkurnciji mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora, dok će se u nedjelju nadmetati veterani po kategorijama od 40 do 49, od 50 do 59, od 60 do 65, od 65 do 69, od 70 do 74 i preko 75 i veteranke preko 35 godina.

Navodi se da će stonoteniseri biti raspoređeni u grupe od po tri ili četiri igrača i igraće se mečevi na tri dobijena seta do 11 poena.

Oba takmičarska dana nadmetanje će početi u devet sati. Ceremonija svečanog otvaranja planirana je za sjutra u 12 sati.