“Samo zbog dvije osobe na svijetu vrijedilo je platiti kartu, jedna je Dejan Savićević”

Savićević i Nadal u duelu. Foto: AC Milan

Kao i svake godine, ovih dana Italijani se prisjećaju legendarnog finala 1994. u Atini, gdje je Milan razbio Krojfovu Barselonu 4:0, a Dejan Savićević perfektnom partijom vinuo sebe u fudbalske knjige.

>>> VREMEPLOV: Magični dodir Genija za besmrtnost

Tako su se na Apeninima prisjetili izjave defanzivca Alesandra Kostakurte, koji pomenutu utakmicu nije igrao zbog suspenzije, baš kao ni Franko Barezi.

>>> VREMEPLOV: Dejo uz Janovu pomoć posljednji put u “plavom” vrtio Zvezdu i “nebo se otvorilo”

“Postojale su samo dvije osobe na svijetu zbog koji je vrijedilo platiti kartu – Marko van Basten i Dejan Savićević”, rekao je legendarni Bili, osvajač pet Ligi/kupova šampiona sa Rosonerima.

Tu je i nakon trenera Fabija Kapela, s kojim je crnogorski majstor imao brojne nesporazume, ali su na kraju ipak uspjeli zajedno da zasjednu na krov Evrope.

“Te večeri u Atini svi igrači su odigrali za desetku, a Dejan za deset i više”, poručio je don Fabio.

>>> Đoković: Ljubav prema Milanu? Zbog Deja genija

Istorijski nadimak Genije unikatnom Savićeviću dao je tadašnji novinar Gazete delo Sport Đermano Bovolenta. No, to nikada previše nije impresioniralo skromnog titogradskog virtuoza.

“Taj nadimak dobio sam jer sam radio stvari koje drugi nisu ni pokušavali. Uopšte se ne smatram genijem. Samo sam bio jako dobar fudbaler i dosta”, istaknuo je svojevremeno Savićević.

970x250