2. CFL: Berane u Igalu lovi baraž, prvi crnogorski šampion za goli život protiv Koma

Berane ima motiv u Igalu - baraž. Foto: FK Berane

Danas od 16:30 sati na rasporedu je pretposljednje 35. kolo Druge crnogorske fudbalske lige.

U prošlom kolu lider Mladost Donja Gorica matematički je, prvi put u svojoj kratkoj istoriji, obezbijedila plasman u Prvu ligu.

>>> 2. CFL: Mladost Donja Gorica novi prvoligaš!

>>> Šćepanović: Napravili smo čudo, niko nikad kao Mladost Donja Gorica

>>> Porodična atmosfera i rad sa mladima lansirali Mladost u elitu

Preostala je borba za drugu i treću poziciju, koje vode u baraž za popunu 1. CFL. Drugoplasirano Berane gostuje Igalu, koji nije riješio pitanje opstanka. U slučaju pobjede, Berane će kolo prije kraja osigurati doigravanje.

Sastav sa sjevera države u očajnoj je formi te posljednjih šest utakmica ne zna za pobjedu, uz tri vezana poraza. Sa druge strane, Igalo kod kuće nije poraženo u posljednjih devet susreta.

Takođe, treći Bokelj na DG areni gostuje petoj Podgorici. Dva kluba dijeli tek tri boda, što znači da će to biti direktan okršaj za plasman u baraž.

Situaciju iz prikrajka prati Kom, koji ide na Trešnjicu, gdje ga čeka posljednja Zeta. Premijernom crnogorskom šampionu opasno visi ispadanje u treći rang našeg loptanja.

Biće vrelo i u Radanovićima, gdje pretposljednji Grbalj i Otrant biju direktnu bitku za opstanak, a dijeli ih svega jedan bod.

Tri igrača trenutno dijele prvo mjesto liste strijelaca. Stefan Čađenović i Dejan Račić (Berane) te Igor Vukčević (Bokelj) postigli su po 10 golova do sada. Slijede Željko Krstović (Mlados DG) i Filip Kalačević (Zeta) sa po devet egzekucija u drugom razredu crnogorskog fudbala.

35. KOLO, 16:30

IGALO – BERANE

PODGORICA – BOKELJ

GRBALJ – OTRANT-OLYMPIC

ZETA – KOM

970x250