“Srbija? Ako odigramo kao u Podgorici ostvarićemo pozitivan rezultat u Beogradu”

Foto: R.R./ATAImages/PIXSELL

Vjerovatno i najbolji meč u dosadašnjem toku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo fudbalska reprezentacija Crne Gore odigrala je protiv Srbije, ali pretrpjela poraz u Podgorici – 0:2.

Mnogo bolji od rivala bili su Hrabri sokolovi, ali su zbog nekoliko promašaja iz izglednih pozicija kažnjeni suvim superkvalitetom Dušana Vlahovića. Sada, 17. oktobra, naš nacionalni tim gostovaće popularnim Orlovima u ključnom meču za plasman na EURO 2024.

“Duel sa Srbijom i nastavak kvalifikacija biće odlična prilika da se Crna Gora još jednom prikaže na pravi način svim ljubiteljima fudbala. Biće to veoma zahtjevan susret, od izuzetnog značaja za oba tima jer su i Crna Gora i Srbija u igri za plasman na veliko takmičenje. Siguran sam da u Beogradu možemo ponoviti izdanje iz prvog duela koji je odigran u Podgorici u kojem smo imali kontrolu igre tokom većeg dijela susreta. Ukoliko ponovimo igru iz prvog duela, a igrači će dati sve od sebe da to i urade, vjerujem da ni rezultat neće izostati”, poručio je selektor Crne Gore Miodrag Radulović koji je za predstojeće okupljanje pozvao 29 igrača.

<<< Spisak Radulovića za Liban i Srbiju – selektor iznenadio sa nekoliko novih imena!

<<< Oktobarska fudbalska sreća

<<< Pod velikim znakom pitanja nastup napadača Srbije protiv Crne Gore

Pet dana prije susreta sa Srbijom, Crna Gora će sparingovati sa Libanom u Podgorici.

“Prijateljski meč sa Libanom biće prava prilika da zapaženiju ulogu dobiju igrači koji do sada nisu imali veliku minutažu, kao i oni koji su po prvi put dio nacionalnog tima. Od svih igrača koji će nastupiti u tom meču očekujem maksimalnu motivaciju i angažovanost tokom svih 90 minuta. Vjerujem da će igrači znati da iskoriste ukazanu šansu i da ćemo prikazati dobru igru i upisati pobjedu u odmjeravanju snaga sa Libancima“, dodao je Radulović.

Pripreme za mečeve sa Libanom i Srbijom reprezentacija Crne Gore počinje u ponedjeljak, 9. oktobra, treningom na glavnom terenu Trening kampa FSCG u 18:00 časova.

Standings provided by Sofascore
970x250