LIGA ŠAMPIONA / BUDUĆNOST - ĐER (20.00)

Utakmica za čast

Foto: Dejan Starčević

Večeras od 20 časova u Bemaks areni rukometašice Budućnosti dočekaće supermoćni Đer u okviru 11. kola grupne faze Lige šampiona.

>>> “Svi znamo ko je Đer, težak period je iza nas”

Crnogorski šampion do sada je upisao po jednu pobjedu (nad Savehofom, 31:30) i remi (sa Brestom, 20:20) uz čak osam poraza, dok će se sa druge strane naći Đer koji je u dosadašnjem toku grupne faze ostvario svih 10 pobjeda.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Biće to duel starih rivala koji su u prošlosti vodili velike bitke. Naravno, Budućnost je jednu od najvrijednijih pobjeda u svojoj istoriji ostvarila upravo protiv Đera. Riječ je o 2012. godini kada su plavo-bijele po prvi put postale šampionke Evrope.

Zajedno ova dva kluba imaju čak sedam titula Lige šampiona – Budućnost dvije i Đer pet.

>>> “Motiva ne smije da nedostaje”

Situacija je danas posve drugačija. U prvom međusobnom susretu ove sezone Đer je deklasirao Budućnost sa 37:19. Tim Bojane Popović večeras će igrati za čast velikog kluba kakav je Budućnost. Sigurno da motiva neće, a i ne smije nedostajati. Ipak, neće biti samo motiv dovoljan kako bi se potencijalno ugrozio mađarski velikan.

Osim ovoga meča šampionke Crne Gore do kraja grupne faze elitnog takmičenja igraju sa Savehofom u gostima drugog februara, potom dočekuju Odenze 10. dana drugog mjeseca u godini, a ovosezonsku avanturu u Ligi šampiona zaključiće gostovanjem Bitinghajmu 17. februara.

Standings provided by Sofascore
970x250