ANDREJ ŽAKELJ

“Glavu gore”

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Na početku sezone Andrej Žakelj je kao trener SC Derbija osvojio ABA Superkup u Morači, a sada je od svog tima poražen u finalu kupa Crne Gore dok je sa klupe predvodio Budućnost.

Plavi su drugi put u istoriji izgubili meč za trofej u ovom takmičenju. Prethodno ih je 2013. godine savladala Sutjeska.

<<< ISTORIJA: Nijesu oni studenti, već profesori – SC Derbi za sva vremena!

<<< “Četiri utakmice u pet dana – ovo su heroji”

“Moglo je da ode na jednu i drugu stranu. Nemam šta da zamjerim igračima. Mislim da su dali maksimum. Tri dana, tri utakmice sa sedam igrača – nije lako. Na kraju slobodna bacanja i neki lagani šutevi nijesu ušli, ali to je sigurno od umora. Moram da čestitam protivniku, ali idemo dalje”, istakao je Žakelj.

Plavi su pravilom da mogu nastupati samo četiri stranaca bili izuzetno “tanki” u rotaciji, pa su turnir iznijeli sa sedam košarkaša. Nije bilo pomoći Frimena, Pola, Makundua, Džonsa i Ferela koji se vratio u SAD zbog porodičnih razlika, odnosno smrti oca.

<<< “Došli smo da bi osvojili trofej”

Ipak, i pored poraza, Žakelj je optimista, jer Budućnost, ne računajući večerašnji poraz, bilježi jako dobre rezultate i drži drugo mjesto ABA lige.

“Posljednji mjesec igramo na dobrom nivou. Nažalost u Evrokupu se desilo šta se desilo. U dobroj smo seriji u ABA ligi. Ima pozitivnih stvari uprkos porazu u finalu kupa. Nijesmo imali drugog plejmejkera. Moramo da dignemo glave”, zaključio je Žakelj.