CRVENI NAKON PORAZA U LUDVIZBURGU

“Najslabija utakmica u posljednje tri-četiri godine”

Crnogorski košarkaši u Ludvizburgu, FOTO:IMAGO/Sandy Dinkelacker/IMAGOSPORT/Pixsell
Crnogorski košarkaši u Ludvizburgu, FOTO:IMAGO/Sandy Dinkelacker/IMAGOSPORT/Pixsell

Kao svjetski prvak Njemačka je bila apsolutni favorit protiv oslabljene Crne Gore na startu kvalifikacionog ciklusa za Eurobasket. Crveni su u Ludvizburgu poraženi 85:61, bez obzira na izostanak Bojana Dubljevića i Nikole Ivanovića (navikli smo da u kvalifikacijama nemamo Nikolu Vučevića), Boško Radović zna da je njegov tim mogao i morao više.

<<< Loša prva i poslednja četvrtina odveli u poraz

“Utakmica se završila u prvoj četvrtini. Počeli smo mekano, u oba smjera, a naročito u odbrani. Njemačka je tokom cijelog meča igrali fizički čvrsto. U odbrani su bili stameni, a u napadu pametni. U posljednje tri-četiri godine ovo je jedna od najslabijih utakmica našeg tima. Ali, nemamo vremena da o tome razmišljamo. Pokušaćemo da odradimo skauting, da vidimo gdje smo griješili i da se fokusiramo na Švedsku – jako bitnu utakmicu. Moramo da igram čvršće, pogotovo u odbrani kako bi ostvarili pobjedu”, istakao je selektor naše reprezentacija.

Nemanja Radović je u prvom poluvremenu jedini igrao za Crnu Goru i na taj način sačuvao tim možda i od ubjedljivijeg poraza. Košarkaš Mursije, koji je u ovom prozoru preuzeo ulogu kapitena, završio je meč sa 13 poena i četiri skoka.

“Užasno smo počeli utakmicu. U međuvremenu, uspjeli smo da pronađemo način kako da se vratimo u meč i prišli na osam razlike, ali nijesmo imali snage da iznesemo taj momenat i raspali smo se…Moramo i možemo mnogo bolje. Ubrzo nas očekuje nova utakmica, moramo da podignemo glave, jer znamo koliko je meč sa Švedskom važan”, poruka je iskusnog krilnog centra.

U nedjelju je duel sa Švedskom u Podgorici, timom koji je večeras pred svojim navijačima lako savladao Bugarsku 84:70.

970x250