ŽUGIĆ I RADONČIĆ IMAJU JASNU PORUKU

“Ovo nije bilo dobro, protiv Švedske želimo samo pobjedu”

Foto: FIBA

Otvaranje kvalifikacija za Eurobasket bio je zaborav. Košarkaši Crne Gore doživjeli su ubjedljiv poraz od svjetskog prvaka Njemačke u Ludvigzburgu. Istakao je selektor Boško Radović nakon meča da je ovo možda i najgora utakmica reprezentacija u posljednjih tri-četiri godine.

Svjesni su i svi igrači da su odigrali loš meč, a dan nakon poraza jasno poručuju da će dati sve od sebe da već u nedjelju protiv Švedske u “Morači” isprave sve što nije valjalo i upišu prvu pobjedu u ovom ciklusu.

>>> Loša prva i poslednja četvrtina odveli u poraz

Znali smo kako igraju Njemci i da će meč da pretvore u tuču, a da će biti dosta ofanzivnog skoka i guranja, ali i da smo došli u Njemačku u grad koji je košarkaški nastrojen i naravno da je bilo očekivano da će biti teško, jer je ovo bio prvi meč za Njemce nakon osvajanja Mundobasketa. Loše smo ušli u meč, izbacili su nas iz našeg sistema, nijesmo odgovorili, već smo bili smo mekani“, rekao je Fedor Žugić.

Foto: FIBA

Jedino što je bilo za pohvalu bio je finiš treće i početak četvrte dionice kada su Crveni serijom 11:0 prišli na šest poena minusa.

Svakako da je bilo dobrih stvari. Uspjeli smo da napravimo dobru seriju, da se totalno vratimo u meč, ali smo u finišu upisali poraz. Međutim, taj povratak svakako donosi optimizam, jer smo vidjeli da možemo i protiv velikih reprezentacija da se nosimo. Nije ta serija predugo trajala, ali je pokazala da kada smo u našem nivou možemo da igramo sa svma“, naglasio je Žugić.

>>> “Najslabija utakmica u posljednje tri-četiri godine”

Crnogorska ekspedicija danas stiže u Podgoricu, a onda slijede dva dana priprema u “Morači”.

Svjesni smo da protiv Njemačke to nije izgledalo najbolje, ali sada smo već fokusirani na duel sa Švedskom u Podgorici, gdje idemo da napravimo dobar rezultat“, poručio je Žugić.

Foto: FIBA

Na riječi Žugića nadovezao se i Dino Radončić koji je jasno poručio da se partija iz Ludvigzburga ne smije ponoviti protiv Šveđana, koji su na startu lako savladali Bugarsku.

Sramota je kakav smo odnos imali na ovom meču prema dresu, prema saigračima, stručnom štabu, a siguran sam da će biti bolje u nedjelju. Desila nam se ova utakmica, ali ne treba padati, glavu gore, jer slijedi meč protiv Švedske, a to je jako bitna utakmica i nećemo se igrati da to odlučuje dalji prolaz“, poentirao je Radončić.

970x250