CFL / 21. KOLO

Lider na ispitu kod fenjeraša

Foto: FSCG

Četiri od ukupno pet utakmica 21. kola CFL-a igraju se danas.

Lider i aktuelni šampion Budućnost od 14 sati gostuje Rudaru u crnogorskom fudbalskom klasiku. Fenjeraš iz Pljevalja samo je jednom pobijedio u posljednjih šest utakmica, uz pet poraza, dok je podgorički sastav u seriji od devet utakmica bez poraza (šest trijumfa i tri remija).

Takođe, Budućnost je šest puta u posljednjih sedam međusobnih duela (uz remi) savladala današnjeg suparnika, kojem gori pod nagama u borbi za opstanak, dok gosti iz glavnog grada ne žele da prepuste prvo mjesto. Plavo-bijeli su ove sezone već jednom osvojili Pljevlja (0:4), a onda slavili i pod Goricom (2:0).

Posljednji put Rudar je bio bolji 8. decembra 2021. kada je bilo 2:1.

Jedna od najljepših priča sezone, barski Mornar, ide na noge Mladosti Lob.bet, takođe od 14 sati na DG areni. Gosti iz lučkog grada su u nizu od četiri utakmice bez poraza (po dvije pobjede i remija), a trijumf nad Sutjeskom (1:0) i uspon na treće mjesto nabildovao ih je samopouzdanjem pred utakmicu.

Pretposljednja Mladost želi da prekine mini-seriju od dva vezana poraza. Ove sezone je u avgustu pred svojom publikom zaustavila Barane (1:1), dok je na Topolici položila oružje (2:1).

Derbi sjevera od 14:30 časova u Beranama igraju Jezero i Jedinstvo. Plavljani drže četvrtu poziciju i sanjaju Evropu, dok je bjelopoljski tim usmjeren na opstanak, a trenutno nogom stoji na poziciju baraža, odnosno doigravanja.

I jedna i druga ekipa su po jednom pobijedile u posljednjih pet prvenstvenih utakmica. Ove sezone je Jezero oba puta bilo bolje, najprije kao domaćin (1:0) u avgustu, a potom i kao gost (2:3) u oktobru.

Današnji program od 15 sati zatvaraju Sutjeska i Arsenal. Dvije ekipe na tabeli dijeli četiri boda. Nikšićani žele oporavak nakon poraza u Baru, dok Tivćani love treću pobjedu u posljednje četiri utakmice. Interesantno, oba prethodna duela završena su bez pobjednika – 2:2 kraj Bistrice i 1:1 na primorju.

>>> Zlostavljanje

Sjutra (nedjelja) od 17:30 sati na trening kampu OFK Titograd drugoplasirani Dečić, koji trenutno ima dva boda manje od vodeće Budućnosti, dočekuje Petrovac. Tuzani su potpisali tek jedan trijumf u posljednjih pet utakmica (tri remija i poraz), dok Petrovčani u isto toliko susreta nisu osjetili ukus poraza (četiri remija i pobjeda).

Petrovac je u avustu kao gost slavio (1:2). Potom je Dečić u oktobru uzvratio na strani (2:3), a potom bio bolju i u novembarskom četvrtfinalu Kupa (2:1).

Standings provided by Sofascore
970x250