1. CFL / 22. KOLO

Asanović branio sve, Pavlićević dokrajčio Budućnost

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Velika kriza drma ekipu Budućnosti na početku drugog dijela sezone 1. CFL. Aktuelni šampion Crne Gore ni u trećem uzastopnom meču nije uspio da pobijedi. Jezero je danas odnijelo sva tri boda iz Podgorice u 22. kolu – 1:0.

Nakon uvodnog remija sa Dečićem (2:2), plavo-bijeli su doživjeli dva vezana poraza i to od Rudara (3:0) i danas od Jezera (1:0). Ovo je druga pobjeda Plavljana u posljednja tri susreta koja su odigrana u Podgorici.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Današnjem rezultatu najviše su se obradovali upravo Tuzani koji su sada usamljeni na vrhu sa dva boda više od Budućnosti, poslije današnje pobjede nad ekipom Mladosti Lob.bet.

>>> VIDEO Kontroverzni gol

Budućnost je imala odlično prvo poluvrijeme, ali falilo je ono najvažnije – gol. Dva opasna udarca, jedan iz slobodnog udarca i jedan sa ivice kaznenog prostora, imao je Vasilije Adžić, ali je golman Jezera Igor Asanović izašao kao pobjednik.

Vjerovatno najveću priliku za plavo-bijele u prvom dijelu imao je Đorđe Despotović. Pokušao je sa nekih pet metara, ali je ponovo Asanović fenomenalno intervenisao i sačuvao “nulu” svom timu. Nastavio se pritisak domaćih i u drugom poluvremenu. Na isteku sat vremena igre u odličnoj šansi našao se Petar Grbić, ali je još jednom golman Jezera “spustio roletnu”.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

I onda šok na stadionu pod Goricom. Kako to obično biva u fudbalu, kada se ne iskoriste prilike stigne kazna. Igrao se 68. minut Marko Šimun je dobio duel sa Urošem Ignjatovićem potom centrirao, golman šampiona Crne Gore, Filip Domazetović, je samo odbio loptu, ali na njegovu nesreću pravo na nogu Petra Pavlićevića koji je ostao sam na 11 metara i pogodio mrežu domaćih.

Posljednju šansu za makar bod domaći su imali u petom minutu nadoknade. Potpuno usamljen je ostao Balša Sekulić na nekih šest-sedam metara od gola Jezera, ali je glavom šutirao preko gola.

SEMAFOR

Mladost Lob.bet – Dečić 0:3

Matić 45+3, Božanović 87, Šarkić 88

Jedinstvo – Sutjeska 0:1

Babić 31

Mornar – Arsenal 0:0

Petrovac – Rudar 1:1

Zvrko 44 – A. Golubović 72

Budućnost – Jezero 0:1

Pavlićević 68.

Standings provided by Sofascore
970x250