SPISAK GORANA PERIŠIĆA

Omladinci sa Adžićem love Euro

Ponvo najbolji - Vasilije Adžić, FOTO: FSCG
Ponvo najbolji - Vasilije Adžić, FOTO: FSCG

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Crne Gore do 19 godina, Goran Perišić, objavio je spisak igrača na koje računa za elitni turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se od 15. do 28. jula održava u Sjevernoj Irskoj.

Hrabri sokolići 20. marta igraju sa domaćinom Norveškom, 23. sa Izraelom i 26. sa Bosnom i Hercegovinom. Dvije najbolje selekcije plasiraće se na Euro.

Nakon jutrošnjeg teksta Lob Sporta, u kojem smo najavili pohod na istoriju, a istovremeno se zapitali hoće li Vasilije Adžić igrati u Norveškoj ili će dobiti poziv za mladu reprezentaciju Crne Gore, odgovor smo ekspresno saznali.

Biser našeg loptanja dobio je poziv Perišića i biće ogromno oružje u pokušaju da se naši tinejdžeri nađu na završnom kontinentalnom prvenstvu, što bi bilo epsko dostignuće crnogorskog fudbala. Adžić se zajedno sa štoperom Bodinom Tomaševićem i ostatkom ekipe okupio u taboru omladinske selekcije, čime je Perišić dobio velika pojačanja pred tri finala u Skandinaviji.

Voljeli bismo i da Vasilije Adžić igra. On bi mogao da bude naš ključni igraš za plasman na Evropsko prvenstvo“, rekao je, između ostalog, sredinom januara u razgovoru za Lob Sport reprezentativac Lazar Maraš.

Želja je uslišena.

Istovremeno, bez Adžića će morati mlada selekcija, za koju je u prvi tri utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrao svih 90 (i više) minuta kod selektora Nikole Rakojevića. Ovog puta mladi sokoli će morati bez njega 22. marta u Podgorici protiv Jermeniju i četiri dana kasnije, takođe kod kuće, protiv Finske.

970x250