Lazar Maraš za Lob Sport: Bilo bi lijepo da postignem gol protiv Budućnosti, ali ga ne bih slavio

Fatos Bećiraj i Lazar Maraš na predstavljanju. Foto: FK Dečić

Januarski prelazni rok u CFL-u obilježio je iznenađujući transfer mladog 18-godišnjeg lijevog beka Lazara Maraša iz Budućnosti u Dečić.

Omladinski reprezentativac Crne Gore postao je zajednička spona između dva kluba, koja će se na proljeće boriti za titulu šampiona države. Oklijevanje aktuelnog prvaka iskoristili su u Tuzima, čiji je sportski direktor Fatos Bećiraj ekspresno reagovao i bez obeštećenja realizovao jako interesantan transfer.

>>> SAZNAJEMO: Budućnost zlatnog klinca prepustila direktnom konkurentu za titulu – besplatno

Tim povodom porazgovarali smo sa Lazarom, koji već trenira u Tuzima, gdje je potpisao trogodišnji ugovor.

“Odlično se osjećam. Uslovi su jako dobri. Svi su me prihvatili u najboljem svijetlu. Bez pritiska treniram i želim da se nametnem. Sve je na meni, kako se pokažem toliko ću i dobiti prostor za igru”, sumira lijevi bek, koji je 1. januara proslavio 18. rođendan.

Maraš je prije četiri godine u Budućnost stigao iz redova Titograda. Potpisao stipendijski ugovor, skrenuo pažnju na sebe, ali uprkos svemu nije došlo do prvog profesionalnog ugovora sa podgoričkim klubom.

“Kada mi je istekao stipendijski ugovor postao sam slobodan igrač. Sa mnom je prije dva mjeseca razgovarao direktor omladinske škole Srđan Radonjić, ali niko iz stručnog štaba prve ekipe. Meni je najvažnije da igram i imam minutažu. U međuvremenu je ostvaren kontakt sa Bećirajem i to je rezultiralo odlaskom u Dečić. Sada sam fokusiran na naporan rad kako bih dobio priliku na seniorskom nivou”, naglašava supertalentovani igrač rođen 2006. godine.

Foto: FK Dečić

Budućnost na prvom mjestu ima svega dva boda više od Dečića, dok su oba tima u polufinalu Kupa Crne Gore, što garantuje uzbudljivo fudbalsko proljeće. Naš sagovornik je sada na drugoj strani.

“Biće zanimljivo, ali ne razmišljam o tome. Najvažnije mi je da dobro treniram i da se pristupom nametnem, pa ćemo da vidimo kako će stvari da se odvijaju”, jasan je Maraš, koji otkriva da li bi slavio eventualni pogodak protiv svog dojučerašnjeg kluba…

“Bilo bi lijepo da postignem gol. Međutim, ne bih ga proslavio iz poštovanja prema klubu u kojem sam jako napredovao kao igrač”.

Foto: FSCG

Omladinska selekcija Gorana Perišića od 20. do 26. marta u Norveškoj igraće protiv domaćina, Izraela i Bosne i Hercegovine u elitnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Sokolići su ponovo na korak od velikog takmičenja, a time i jedinstvenog dostignuća u cjelokupnom našem fudbalu.

“Nijedna reprezentacija neće biti lak protivnik, naprotiv. Na papiru su bolji, ali se mi pitamo na terenu. Siguran sam da ćemo pružiti maksimum i vjerujem da će svih momci pokazati svoj kvalitet. Voljeli bismo i da Vasilije Adžić igra. On bi mogao da bude naš ključni igraš za plasman na Evropsko prvenstvo. Bez sumnje, to bi bio istorijski uspjeh”, zaključuje Maraš.