Budućnost u Mitrovici čekira kartu za polufinale ABA lige

Duel Drobnjaka i Uskokovića (foto: KK Budućnost/Filip Roganović)

Mega je 2016. šokirala Budućnost u polufinalu plej-ofa ABA lige, izbacila Podgoričane sa 2-0 u pobjedama. To je sada daleka prošlost, dolaskom Petra Mijovića na klupu, “plavi” su postali ozbiljna ekipa, gdje se zna ko šta radi. Vidjelo se to u prvom meču četvrtfinala doigravanja u regionalnom takmičenju (94:77), gdje je otpor Mege slomljen već u drugoj četvrtini u partiji za anale Erika Grina. Amerikanac je 28. aprila za šest minuta i 19 sekundi ubacio 24 poena, na kraju ukupno 34.

Drugi meč serije na programu je danas u 18 sati u Sremskoj Mitrovici. Pauza od devet dana između dva meča nije poremetila ekipu iz Njegoševog parka. Naprotiv, Mijović je mogao da uigra pojedine varijante i popravi nedostatke.

Šta je trener Budućnosti rekao pred današnji meč možete pročititati na liku ispod:

>>> Mijović oprezan: Očekuje nas potpuno drugačiji meč nego u Podgorici

Budućnost je slavila u sva tri meča sa Megom ove sezone. Ipak, prva četvrtina prvog meča plej-ofa i obje utakmice u ligaškom dijelu u kojima je rival u pojedinom momentu imao dvocifrenu prednost, stoje kao podsjetnik, kao opomena da nema spuštanja garda protiv ekipe koja je uspjela u ligaškom meču u Sremskoj Mitrovici da stigne 17 poena zaostatka za manje od 10 minuta. Potrebni su jaka energija, dobra odbrana, i inspiracija u napadu, a energiju skovima po oba koša i atraktivnim zakucavanjima itekako zna da ulije Aleksa Ilić.

Šta je Ilke rekao prije povratka u ekipu pogledajte na linku ispod:

>>> Ilić pred revanš sa Megom: Biće teška utakmica, ali idemo na pobjedu

Podgoričani i “pink panteri” su se do sada sastajali 23 puta u ABA ligi. Budućnost je daleko uspješnija sa 17 pobjeda. Kada su se mečevi igrali u Sremskoj Mitrovici ili Beogradu, košarkaši iz Njegoševog parka su ubilježili šest pobjeda, Mega jednu manje.

Utakmica u hali “Pinki” će početi minutom ćutanja u znak sjećanja na stradale u nedavnim tragedijama u Beogradu i Mladenovcu. Košarkaš Mege, Luka Cerovina je kazao da on i saigrači nisu ostali imuni na dešavanja u zemlji.

Sigurno je da su tragični događaji koji su se desili prethodnih dana uticali na sve nas, ali ćemo dati sve od sebe i probati da dođemo do još jedne utakmice u Morači. Sada igramo u Sremskoj Mitrovici, gdje smo i prije mjesec dana imali sjajnu podršku sa tribina“, rekao je Cerovina.

>>> Barać pred Budućnost: Vrhunskom energijom i koncentracijom da vratimo seriju u Podgoricu

OMIĆ NAJBOLJI OFANZIVNI SKAKAČ U ISTORIJI TAKMIČENJA
U ponedjeljak igraju Zadar i Crvena zvezda. Beograđani su bili ubjedljivi na svom parketu (100:73). Naknadno će biti određeni termini duela između Partizana i SC Derbija.

Drugi meč je igran samo u seriji između Cedevita Olimpije i FMP-a, a moraće da se igra i treći, pošto su nakon pobjede Ljubljančana u “Stožicama” (87:77), “panteri” uzvratili sinoć u Železniku (102:96).

Na utakmici u predgrađu u Beograda, centar Cedevita Olimpije Alen Omić je ušao u istoriju ABA lige. Bivša petica, između ostalih i Budućnosti je stigao do 434 ofanzivna skoka u regionalnom takmičenju i nadmašio rekord Smiljana Pavića (432). Na trećoj poziciji vječne liste je još jedan bivši košarkaš Budućnosti, Čedomir Vitkovac sa 423 uhvaćene lopte.