CFL / 27. KOLO

Derbi za Evropu u Beranama, primorski izazovi za lidere

Foto: FSCG

Četiri utakmice igraju se od 15 sati, a posljednja od 18 časova u 27. kolu CFL-a.

Derbi kola u Beranama vrijedan Evrope, igraju peto Jezero i treći Mornar, koje na tabeli dijeli tek tri boda. Dosadašnja dva duela ove sezone pripala su Baranima, koji su u septembru slavili 0:1 golom Demira Škrijelja. Potom su bili bolji i pred svojim navijačima 2:1, a odlučujući pogodak opet je potpisao novopečeni reprezentativac Crne Gore.

>>> Crnogorski Lester?

Plavljani kao formalni domaćini na pobjedu čekaju pet utakmica, tačnije od kraja novembra i slavlja nad Rudarom (4:1), dok je Mornar u seriji od devet utakmica bez poraza (pet pobjeda i četiri remija). Posljednji put su izgubili takođe krajem novembra od Budućnosti pod Goricom (4:3).

Jezero je posljednji put osvojilo tri boda u Baru u septembru 2016, tada u Drugoj ligi (0:1).

Foto: FSCG

Dečić, koji dijeli prvo mjesto sa Budućnošću, od 15 časova gostuje Arsenalu u Tivtu. Na istom stadionu u devetom mjesecu sastav uz Tuzi slavio je 0:1, golom Pjetera Ljuljđuraja, ali je suparnik početkom decembra uzvatio istom mjerom 0:1, pogotkom Bobana Đorđevića.

Zanimljivo, četiri godine nijedan od aktera nije pobijedio kao domaćin. Arsenal je pobijedio 2020, a Dečič 2019. pred svojom publikom.

Arsenal je pred svojim navijačima samo jednom slavio u posljednjih sedam utakmica, a Dečić želi prekid niza od dva uzastopna prvenstvena remija.

Foto: FSCG

Četvrta Sutjeska dočekuje posljednji Rudar od 15 sati. Nikšićka posada oba puta je bila bolje ove sezone. Najprije kraj Bistrice 1:0, golom Dušana Vukovića, a onda i pod Golubinjom 1:2, uz pobjedonosni pogodak Milana Mirosavljeva.

Sutjeska planira da produži niz nepobjedivosti od šest utakmica (po tri pobjede i remija), dok je Rudar pet susreta bez pobjede u borbi za goli život.

Foto: FSCG

Interesantno, Sutjeska je 16 utakmica bez poraza protiv Rudara, uz čak 13 pobjeda i tri remija. Pljevljaci su posljednji put slavili u februaru 2020. godine (5:1), a kraj Bistrice u decembru 2015. – (1:2).

Izuzetno važan dvoboj igra se od 15 sati u Bijelom Polju između Jedinstva i Mladosti Lob.bet. Oba tima su u zoni baraža za očuvanje prvoligaškog statusa, a istovremeno Jedinstvo ima tri boda više od fenjeraša Rudara, dok je Mladost izjednačena sa suparnikom iz Pljevalja.

Ove sezone Jedinstvo je odbranilo domaći teren (2:1), a isto je učinila i Mladost (2:0), pa će nakon njihovog trećeg duela biti jasnije ko je bliži da izbjegne posljednje mjesto i direktno ispadanje. Bjelopoljski sastav pet uzastopnih utakmica ne zna za pobjedu, dok je klub iz Donje Gorice samo jednom slavio na osam utakmica CFL-a.

Kolo od 18 časova pod Goricom zatvaraju aktuelni šampion i lider Budućnost sa jedne i šesti Petrovac sa druge strane. Sredinom septembra plavo-bijeli su trijumfovali 2:1, pogotkom Stefana Almeide u 91. minutu. Potom je u decembru bilo 2:2 na primorju, kada je Radoš Dedić u 94. minutu spasio Petrovčane poraza.

>>> “Ako pokažemo pravi odnos prema igri, siguran sam da će rezultat doći”

Proteklih godina dva kluba odigrala su neke spektakularne utakmice – 3:3 i 4:4…

Foto: FSCG
Standings provided by Sofascore
970x250