VARljivo

Anćeloti nije bio zadovoljan suđenjem Portugalca, FOTO: Twitter
Anćeloti nije bio zadovoljan suđenjem Portugalca, FOTO: Twitter

Prvi čin atomskog fudbala u polufinalu Lige šampiona između Real Madrida i Mančester sitija završen je bez pobjednika – 1:1. Gledajući cjelokupnu sliku – realan rezultat na Bernabeu, pa se blaga prednost pred revanš (zakazan 17. maja) daje “građanima” samo iz razloga što će igrati pred domaćom publikom.

Međutim, iz tabora aktuelnog šampiona Evrope i svijet “grmljavina” nakon utakmice. Prvi se oglasio strateg Reala Karlo Anćeloti rekavši da izjednačujući pogodak Sitija nije regularan. Nekoliko sekundi prije gola Kevina de Brujnea lopta je napustila granice igrališta, to je utvrđeno i na TV prenosu 3D tehnologijom.

<<< Veče evrogolova, odluka pada u Mančesteru

“Lopta je izašla napolje, vidio sam to, ali ne mogu da razumijem zašto sudija nije pogledao VAR. Imate snimke koji pokazuju da je lopta izašla. Svi smo to vidjeli, 3D tehnologija je pokazala… Ali VAR nije reagovao. Sudija nije obratio pažnju na mnogo stvari”, riječi su italijanskog stručnjaka.

Međutim, oglasio se Ituralde Gonzales, nekadašnji fudbalski sudija, rekav[i da je Artur Soareš Dijas, čovjek koji je dijelio pravdu u Madridu, donio ispravnu odluku, odnosno da nije bilo osnova da reaguje VAR i poništi izjednačujući gol Engleza.

“VAR nije mogao da reaguje, jer napad engleskog tima počinje nakon što je loptu izgubio Kamavinga. Snimak ne može da se vrati toliko unazad”.

Ljubitelji Barse tvrde da se sa “kraljevskim klubom” poigrala karma, jer je Real prošle sezone u polufinalnom okršaju sa “građanima” navodno postigao neregularan gol. Nakon auta koji je trebao da bude dosuđen Mančesteru…

970x250