TREĆA LIGA

Evo ko će iz regija igrati za plasman u 2. CFL

Foto: Instagram/FK Zabjelo

Širom Evrope fudbalski svijet polako odmotava klupko zvani sezona 2023/24. Tako je i u crnogorskom fudbalu.

Uzbuđenja ne fali ni u Prvoj, ali ni u Drugoj ligi. Svjedoci smo grčevite borbe za titulu šampiona Crne Gore, ali i za osvajanje prvog mjesta u 2. CFL koje donosi automatski status prvoligaša.

Trenutno su u pol pozicijama za ova prestižna dostignuća Dečić u 1. CFL i Bokelj u 2. CFL, a vidjećemo da li se u samoj završnici može bilo šta promijeniti.

Ipak, danas vam predstavljamo tri tima koja su izborila baraž za ulazak u Drugu ligu kroz svoje regije. Ranije tokom sezone bavili smo se presjekom stanja u nižim ligama.

>>> Tri musketara crnogorskih regija

Za dva mjesta u Drugoj ligi bore se tri tima. Ove sezone biće to Ibar, Budva i Zeta. Poznato je da 2. CFL napuštaju Berane i Internacional koji se samo jednu sezonu zadržao u drugoligaškom društvu.

U svakoj od regija ostalo je još par zaostalih utakmica da se odigra, ali ništa što će bitnije uticati na krajnji ishod.

>>> Regija – romantika

Vjerovatno najzanimljivija je srednja regija koju je osvojila Zeta sa 59 bodova u 22 odigrana meča. Dominacija nekadašnjeg šampiona Crne Gore ogleda se kroz gol razlika koja iznosi impozantnih +103. Postigli su čak 112 golova, a primili svega devet.

Najvjerniji pratilac bili su im dobro poznati rivali iz OFK Titograda, ali su na kraju ostali na drugom mjestu sa devet bodova manje od Zete.

Detalj sa meča Zeta – Zabjelo. (Foto: FK Zabjelo/Instagram)

Iako su bili napadačka mašinerija tim sa Trešnjice nije imao najboljeg strijelca lige. To laskavo priznanje pripalo je Vuku Lukiću iz Ilariona koji je trenutno na 29 postignutih golova, a njegov tim ima još dva zaostala meča da odigra.

Foto: Printscreen

Na primorju potpuna dominacija Budve. Tim iz prijestonice turizma završio je sezonu sa perfektnim učinkom od 18 pobjeda u isto toliko utakmica i sa 54 osvojena boda. Prvi pratilac, ulcinjska Akademija, ostala je u prašini sa 20 bodova manje uz jedan meč manje.

Budvani su imali i najbolje strijelce lige. Predvodio ih je Deni Piranić sa 18 pogodaka, a samo jedan manje od njega postigao je Stefan Božović.

Foto: Printscreen

Za kraj ostaje nam sjeverna regija gdje takođe imamo perfektnu sezonu jednog tima. Kao i prošle sezone u baražu za ulazak u Drugu ligu sjever Crne Gore će predstavljati Ibar. Rožajci su u ostvarili 23 pobjede u isto toliko mečeva uz gol razliku 117:10.

Naravno, Ibar ima i najboljeg strijelca lige, a to je Medo Juković koji je čak 34 puta zatresao mreže rivala u ovoj sezoni.

Foto: Printscreen

Očekuje nas vrhunac uzbuđenja u toj borbi za ulazak u 2. CFL, a ekipa Lob Sporta će pomno pratiti rasplet situacije.

970x250