KOŠARKA / SUTJESKA - BUDUĆNOST (18:00)

“Uz požrtvovanje, timsku igru i navijače da odgovorimo na kvalitet Budućnosti”

Foto: KK Sutjeska

Prije dva dana Sutjeska je odigrala odličnu utakmicu u Morači protiv Budućnosti, koja je na kraju ipak slavila (84:77) i povela 1:0 u polufinalu plej-ofa crnogorskog košarkaškog prvenstva.

>>> Nikšićani preznojili šampiona – Budućnost spriječila senzaciju

Na krilima pomenute predstave ekipa Miloša Minića gradi optimizam uoči današnjeg susreta broj 2 od 18 sati u Nikšiću.

“Nakon dobrog otpora i velike borbe u prvoj polufinalnoj utakmici, radujemo se što ćemo dočekati najbolji crnogorski tim na svom terenu i pred svojom publikom. Pokušaćemo da uz veliko požrtvovanje u odbrani i timsku igru u napadu odgovorimo kvalitetu ekipe Budućnosti”, naglašava član stručnog štaba Boško Bošković.

Foto: KK Sutjeska

U gradu čelika, piva i panka priželjkuju vatrenu i korektnu atmosferu na tribinama. Slično kao u utakmici četvrtfinala ABA lige 2 protiv Vojvodine. Sve s ciljem da pokušaju da dođu do poravnanja u seriji koja se igra na dvije pobjede, čime bi izborili treću, ujedno i odlučujuću utakmicu u Podgorici.

“Pozivamo sve naše navijače i ljubitelje košarke da dođu u što većem broju da nas podrže, da zajedno napravimo dobru košarkašku predstavu”, jasan je Bošković.

Podsjetimo, Sutjeska je 13. februara 2013. senzacionalno srušila Budućnost (64:55) u Tivtu i osvojila Kup Crne Gore. Time je postala jedina ekipa, do posljednjeg ljeta, koja je stigla do pomenutog trofeja, a da to nije klub iz Njegoševog parka. Jedina ekipa koja je sličan scenario ponovila bio je SC Derby, osvajanjem Kupa takođe u Tivtu 15. februara ove godine (81:80).

Takođe, Sutjeska je do sada tri puta (2012, 2013. i 2015) igrala u finalu crnogorskog prvenstva, a sva tri puta bolja je bila upravo Budućnost.