CEV SREBRNA LIGA / PORTUGAL - CRNA GORA (22:00)

“Idemo svim silama na Portugal i po plasman u finale”

Foto: OSCG

Pobjednički niz nastavila je ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore, koja je sinoć u Portugalu bila bolja od Islanda 3:1 (25:14, 27:25, 20:25, 25:18) u sklopu drugog turnira CEV Srebrne lige.

>>> Crna Gora preko Islanda do treće pobjede

“Ostvarili smo taj prvi od dva zacrtana cilja u Portugalu. Uzeli smo tri boda u jednoj teškoj utakmici. Poslije sjajnog otvaranja i odličnog prvog seta malo je počeo da nas stiže umor i da se naziru neke sitne povrede. Jedan dobar dio utakmice bili smo u velikom problemu, izgubili treći set, loše otvorili četvrti… Međutim, nakon jednog tajm-auta potpuno smo se probudili, počeli dobro da serviramo i reagujemo na terenu, okrenuli set i osvojili tri boda, što je najvažnije”, rekao je selektor Milorad Krunić.

Crna Gora već večeras od 22 sata igra protiv domaćina Portugala.

“Sigurno da ćemo biti malo umorni, ali cijeli današnji dan posvetićemo dobroj pripremi, odmoru i idemo da napadnemo Portugal svim silama, da izvučemo posljednji atom snage i odemo u finale”, poručio je Krunić.

Foto: OSCG

Saška Đurović bila je među najefikasnijim crnogorskim odbojkašicama sa 13 osvojenih poena protiv Islanda.

“Iza nas je jako teška utakmica. Kako smo dobro počeli, tako smo loše nastavili. Prvi set je bio na jako ozbiljnom nivou, dok igrom u ostala tri i nismo baš zadovoljni. Međutim, najvažnije je da smo izašli kao pobjednici. Sad nam preostaje da se što bolje oporavimo do večerašnje utakmice sa Portugalom, što nam je i najvažnija utakmica. Nadamo se da ćemo se pokazati u najboljem svijetlu i da ćemo ostvariti još jednu pobjedu”, naglasila je Đurović.

Foto: OSCG

Slično je susret sa Islandom vidjela i Mina Dragović.

“Važna pobjeda na početku turnira u Portugalu. Utakmicu smo otvorili dobro, a onda nam je pala koncentracija, ali je najbitnije da smo pobijedili. Sada nas čeka Portugal. Potrudićemo se da što bolje pripremimo i nadamo se trijumfu”, zaključila je Dragović.

970x250