CEV SREBRNA LIGA

Crna Gora preko Islanda do treće pobjede

Foto: Match Lens

Crnogorske odbojkašice nastavile su sa odličnim partijama u ovogodišnjoj CEV Srebrnoj ligi. Večeras su u Portugalu sa 3:1 (25:14, 27:25, 20:25, 25:18) savladale Island i ostvarile treću pobjedu u isto toliko utakmica.

Prethodno su nadigrane ekipe Farskih ostrva (3:0) i Gruzije (3:1).

>>> Silovit start crnogorskih odbojkašica

>>> Stoprocentna Crna Gora puna samopouzdanja putuje u Portugal

Odlično su meč otvorile izabranice Milorada Krunića i prvi set baš rutinski riješile u svoju korist. Drama u meču koji je igran u mjestu Santo Tirso kreće u drugom setu. Islanđanke bolje otvaraju ovaj period meča i dolaze do prednosti od 7:4. Ipak, nisu naše djevojke dozvolile rivalkama da se odlijepe. Vraćaju se u egal okršaj, a u samom finišu seta od poena zaostatka (25:24) prave mini seriju 3:0 i osvajaju set za velikih 2:0.

Veliki napori u drugom odrazili su se treći set. Island je napravio brzo prednost i otišao na čak 6:1. Danijela Džaković i saigračice uspjele su da se trgnu i smanje na 13:12, ali više od toga nije išlo. Serijom 7:0 Islanđanke su se odvojile na 20:12 i treći set riješile u svoju korist – 25:20.

Foto: OSCG

Otvaranje četvrtog seta bilo je daleko od idealnog – čak i gore od trećeg. Island je poveo sa 7:1, a svi alarmi u našem timu su se upalili. Od tog momenta, kao da je Crna Gora ubacila u brzinu više. Serijom 9:3 brzo su se vratile u egal, a onda do kraja meča dozvolile još samo osam poena Islandu i rutinski došle do trijumfa.

Najefikasnije u našem timu sa 17 osvojenih poena bile su Danijela Džaković i Nevena Vukčević. Pratila ih je Simona Petranović koja je imala 14 poena, dok je Saška Đurović upisala jedan poen manje. Marija Šušić osvojila je pet, Mina Dragović četiri, a Lana Rakočević jedan poen.

Kod Islanda najefikasnija bila je Telma Dog Gretarsdotir koja je sa 20 osvojenih poena pravila najveće probleme našem timu.

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare