MILAN

Zoro na San Siru

Foto: Pixsell

Ono što je posljednjih sedmica najavljivano sada se i zvanično dogodilo.

Paulo Foneseka novi je trener Milana, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Portugalac je ranije vodio Porto, Bragu, Šahtjor, Romu i Lil prošle sezone. Svojevremeno se na jednoj konferenciji pojavio u kostimu Zora.

“Pažljivo smo birali novog trenera i sigurni smo da je Fonseka pravo rješenje. Razgovarali smo s njim, jako je ambiciozan, radi dobro sa mladim igračima i predočili smo mu kako želimo da Milan igra, a to je dominantno i napadački. Puno se trenera provlačilo kroz medije, ali smo detaljnom analizom utvrdili da je Fonseka ono što je potrebno Milanu”, rekao je novi menadžer kluba Zlatan Ibrahimović.

>>> Konte stigao na Maradonin stadion

Portugalac je u dosadašnjoj tenerskoj karijeri vodio ukupno 684 utakmice, ostvario je 362 pobjede, uz 172 remija, 150 poraza, uz 698 postignutih golova te procenat uspješnosti od 52,9 odsto.

“Majk Manjan, Teo Ernandez i Rafael Leao ne idu nigdje. Želimo da dodatno pojačamo tim na pozicijama koje su potrebne. Zirkze? Igrao je sjajno u Bolonji, dolazi iz holandske fudbalske škole, koju sam i ja prošao, ali vidjećemo. Sigurno je da želimo napadača koji će nasljediti Olivijea Žirua”, naglasio je Ibrahimović.

>>> Juventus potvrdio – Mota za kormilom Stare dame

970x250