MILORAD BAKIĆ ZA LOB SPORT

OD ANDRIJEVICE DO ŠVEDSKE “Nisam ni sanjao ovakav uspon, jedva čekam da sve počne”

Foto: Vuk Raičević

U svega godinu dana od Andrijevice i Komova, preko Cetinja i Lovćena, pa sve do Eskilstuna Guifa i Švedske.

To je put mladog crnogorskog desnog beka Milorada Bakića, koji je ovih dana potpisao dvogodišnji ugovor sa skandinavskim klubom, čiji je trener bivši selektor Crne Gore Zoran Roganović, a u čijem timu je i njegov sin, supertalentovani golman Marko Roganović.

No, ovo je priča o 19-godišnjem Bakiću, novopečenom A reprezentativcu naše države, koji nastavlja da krči put prema zvijezdama. Nakon velikog iskustva u Lovćenu, nastupa u EHF Evropskoj ligi i osvajanja duple krune došlo je vrijeme, nakon svega jedne sezone, da karijera ide dalje.

Tim povodom smo porazgovarali sa Miloradom, koji ne skriva uzbuđenje zbog velikog transfera.

“Nisam ni sanjao da će se dogoditi takva promjena i uspon za godinu dana od Andrijevice do Švedske. Osjećaj je fenomenalan. Prvi inostrani klub, prvi angažman… Jedva čekam da sve to počne. Zaista sam presrećan i maksimalno motivisan da napredujem i sazrijevam na svakom planu”, prva je impresija jednog od najtalentovanijih rukometaša Crne Gore za Lob Sport.

>>> Na mladima svijet ostaje

Foto: EHF

“Klub je izvanredan u svakom smislu. Posebno se radujem saradnji sa trenerom Zoranom Roganovićem. Ubijeđen sam da ću uz njega puno naučiti i poboljšati se u svim segmentima igre. Vjerujem da je ovo zaista pravi korak i nadam se da će sve biti kako treba te da ću se predstaviti u najboljem svijetlu. Dosta sam upoznat sa švedskim stilom rukometa. Znam da se igra jako brzo, što je veliki izazov za svakog igrača. Siguran sam da ću se uklopiti u taj sistem. To je idealna sredina za mladog igrača”, naglašava Bakić.

Dodatnu afirmaciju Bakić je stekao u Lovćenu kroz rad sa legendarnim Perom Miloševićem, a potom i sa sadašnjim strategom Filipom Popovićem, koji je puno vjerovato u njegove sposobnosti. To je Bakić vratio na parketu, kako u domaćim, tako i u evropskim okvirima, pokazavši veliki dio svoj potencijala.

“Dosta mi je značilo jedinstveno iskustvo u Lovćenu, kako u domaćem prvenstvu, tako i u EHF Evropskoj ligi. Sve je zaokruženo osvajanjem duple krune, na što sam posebno ponosan. Zahvaljujem se upravi kluba, stručnom štabu i svim saigračima sa kojima sam proveo jednu jako lijepu godinu”, ističe naš sagovornik.

Foto: EHF

Milorad, po uzoru na brata i reprezentativca Aleksandra, ima visoke ambicije u rukometnom svijetu. Na kraju razgovora otkrio nam je gdje se vidi za tri do pet godina…

“Naravno, od malena sanjam da zaigram u najjačoj rukometnoj ligi svijeta – Bundesligi. No, idem korak po korak. Želim, prije svega, da budem zdrav, napredujem svakog novog dana i u konačnici dođem do to vrhunskog rukometnog nivoa, koji je u Njemačkoj posebno evidentan”, jasan je Bakić, uz završnu poruku.

“Reprezentacija je kruna svega. Uradiću sve da se u budućnosti još više nametnem u A selekciji i doprinesem što boljoj promociji i rezultatima Crne Gore. Jer, igrati u državnom dresu, još zajedno sa bratom, poseban je osjećaj i vječna čast. Nadam se da će na tom planu tek da bude trenutaka za pamćenje”, zaključuje Bakić.

>>> “Poziv Crne Gore je ostvarenje sna”

970x250
1 komentar
S najviše glasova
Najnovije Najstarije
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare