STEVAN JOVETIĆ

“Fino napredujemo, Belgija je motiv više da vidimo gdje smo”

Jovetić raspoložen, Foto: FSCG / Filip Roganović
Jovetić raspoložen, Foto: FSCG / Filip Roganović

Fudbalska reprezentacija Crne Gore doputovala je u Brisel gdje će sjutra (20:30) odigrati prijateljski meč sa više nego respektabilnim protivnikom – reprezentacijom Belgije.

Prosinečki izdiktirao sastav pred duel sa Belgijom

Kapiten crnogorske reprezentacije Stevan Jovetić svjestan je jačine protivnika, ali upravo to smatra prilikom da selekcija testira svoje mogućnosti.

Sigurno je da neće biti lako, igramo protiv jedne od najboljih selekcija na svijetu. Nismo imali mnogo prijateljskih mečeva sa ovakvim ekipama, i to je sigurno jedan motiv više da vidimo gdje smo. Ne bih govorio o imenima pojedinačno, ali sigurno da su svi kolektivno opasni, stvarno imaju mnogo kvaliteta“.

Prethodne pripreme Sokoli su odradili sa pozitivnim bilansom, ovoga puta biće oslabljeni neigranjem Stefana Savića i Adnana Marušića.

Pokazali smo da napredujemo fino, trudićemo se da nastavimo kao na prethodnim mečevima i ostvarimo dobar rezultat. On je uvijek bitan, nije presudan u prijateljskim mečevima, bitnija je igra i drugi faktori. Dosta će nam nedostajati Savić i Marušić, trudićemo se da momci koji ih budu zamijenili nadomjeste njihov nedostatak“.

Jovetić se kratko osvrnuo i na skoro osvojenu Ligu konferencija sa Olimpijakosom.

Prvi evropski trofej za mene koji sam dugo čekao. Mislim da smo ostvarili ogroman uspjeh, i to je jedna velika čast i zaista sam srećan zbog toga“, zaključio je kapiten.