Bori Fati: “Moj sin zaslužuje mnogo više”

Otac španskog superstara Ansu Fatija, Bori Fati imao je riječi kritike na gotovo sve ljude zapošljene u Barseloni a pogotovo na odnos prema njegovom sinu.
Fati ove sezone ima veoma malu minutažu a razlog tome se navodi povrede koju je vukao za sobom pa je se spekulisalo i o prodaji na kraju sezone. Ipak njegov otac ima drugačije mišljenje i smatra da je njegov sin i više nego spreman i da je ovo što se trenutno dešava nedopustivo.

“Ansu ne želi da napusti klub ali ja želim da on uspije. Neću ići na stadion više, veoma sam ljut na klub. Ubrzo ćemo se sastati sa Horhe Mendesom to je sigurno.Nervira me zato što igra tako malo, pričamo o španskom reprezentativcu koji je došao iz La Masije. On zaslužuje mnogo više” kao da je zaprijetio stariji Fati.
Ne zaustavljajući se na ovim riječima uputio je i jedno pitanje Ćaviju Ernandezu:
Ćavi mora imati razloge zašto moj sin ne igra, Igrao je sa Grizmanom i Suarezom a sada kod Ćavija za njega nema mjesta. Ansu ga obožava, on je njegov idol ali ja kao otac sam veoma ljut. Da se ja pitam moj sin bi napustio klub ali on se ne slaže sa mnom, želi da ostane u Barseloni“.
Ništa ne zaboravlja Bori Fati pa je tako i prokomentarisao i situaciju u kojoj ga je klub tjerao da igra kada je bio povrijeđen i kada je trebao klubu, a sada kada je po njegovim riječima potpuno spreman ne koriste ga.


“Kada je Barsa bila mnogo lošija prisiljavali su ga da igra pod povredom. Sada kada je sto posto spreman niko ga ne želi?Da li je možda zaboravio da igra fudbal?” Ironičan je Bori Fati.
Na pitanje novinara o pričama da bi možda mogao i da pojača Real Madrid imao je zanimljiv odgovor.
“Neću kritikovati Real Madrid iz razloga što nikada ne znamo šta nam život može donijeti i kuda nas povesti, ali mislim da moj sin ne voli njih.” završio je Fati.
Izazvaće sigurno ovaj intervju buru u katalonskom klubu, Ansu Fati želi jedno, njegov otac želi drugo ali je jedno sigurno jeste da će ovo biti buran period za barsinog superstara.