UPRAVA POLICIJE

Brnoviću i njegovoj porodici prijetio trinaestogodišnjak

Brnović, Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić
Brnović, Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica utvrdili su da je maloljetno lice staro 13 godina prijetilo treneru Budućnosti Ivanu Brnoviću i njegovoj porodici. Oni su postupali su po prijavi koju je supruga trenera Plavih podnijela policiji da joj je sa zaštićenog broja telefona upućen poziv i saopšteno da je njena maloljetna ćerka oteta i da otmićari u zamjenu za njenu slobodu traže 20.000 eura.

>>> Ivan Brnović podnio krivičnu prijavu protiv NN lica zbog lažne otmice kćerke

M.B. je odmah po pozivu utvrdila da se njena ćerka nalazi u porodičnoj kući, na sigurnom, te je pristupila u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Podgorica kako bi prijavila slučaj. Preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja cjelokupnog događaja, pripadnici podgoričke policije identifikovali su broj telefona sa kojeg je upućen sporni poziv oštećenoj i utvrđeno je da je vlasnik maloljetno lice staro 13 godina, a sa kojim se u momentu pozivanja, nalazilo još jedno maloljetno lice, iste starosne dobi“, navodi se u saopštenju.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ovih lica ne stiču elementi krivičnog djela budući da su identifikovana lica krivično neodgovorna zbog godina starosti.

Sa svim će biti upoznat Centar za socijalni rad i uprava škole čiji su pomenuti maloljetnici učenici, a koji će preduzeti dalje radnje iz svoje nadležnosti“, stoji u saopštenju Uprave policije.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare