“Dva boda koja smo uzeli Crnoj Gori u prvom meču će možda presuditi”

Foto: Pedja Milosavljevic/DeFodi Images/PIXSELL

Poraz od Crne Gore bio je poslednji meč za reprezentaciju Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Baltička reprezentacija je nastup završila sa šest bodova – jednom pobjedom i tri remija. Nažalost, jedan remi je bio protiv Crne Gore u Kaunasu, koji će možda biti ključan da Crveni ne čekiraju kartu za Njemačku.

>>> Dominacija protiv Litvanije, nada i dalje postoji

Nismo dobro počeli ni jedno ni drugo poluvrijeme. Crna Gora je dala golove u trećem minuti i prvog i drugog poluvremena. Imali smo problema da dođemo do protivničkog gola“, rekao je selektor Litvanije, Edgaras Jankauskas nakon meča.

Svojevremeno napadač evropskog šampiona, Porta, govorio je biranim riječima o Crnoj Gori.

Jak tim, znam da smo im uzeli dva boda u Litvaniji i to je jedan od razloga zašto su bili povrijeđeni, možda će ta dva boda presuditi da ne odu na Evropsko prvenstvo. Crna Gora je iskusna, taktički i fizički odlična ekipa i ovaj duel nam je dao odgovor šta nam fali, na čemu moramo da radimo u budućnosti“.

>>>“Tek sada oni bodovi iz Kaunasa imaju specifičnu težinu, fudbal nekad piše lijepe priče”

Jankauskas je potom dao ocjenu cjelokupnog nastupa njegovog tima i osvrnuo se još jednom na utakmicu pod Goricom.

Zadovoljni smo nastupom u ovim kvalifikacijama. Svjesni smo da nas ozbiljnije shvataju, znali smo da će Crna Gora krenuti agresivno. Ipak, nismo uspjeli da im pariramo u uvodnim minutima i to je jedna lekcija za nas. Kada se sve sabere, zadovoljan sam napretkom. Treba da budemo skromni i nastavimo u istom pravcu“, dodao je Jankauskas.