Novi sportski direktor Dečića za LOB SPORT: “Nema euforije, ali idemo po najveće ciljeve”

Bećiraj predstavljen u Tuzima. Foto: FK Dečić

Nakon završetka sjajne igračke karijere, legenda crnogorskog fudbala Fatos Bećiraj u razgovoru za Lob Sport otkriva najsvježiju odluku – ostaje u fudbalu.

>>> Fatos Bećiraj ekskluzivno za LOB SPORT: Ponosan završavam karijeru, volio bih da sam igrao za Crnu Goru do kraja života

Bećiraj će, danas je postalo i zvanično, obavljati ulogu sportskog direktora Dečića, za koji je igrao prošle sezone.

“Dobio sam povjerenje ljudi iz Dečića. Prihvatio sam tu funkciju i trudiću se da stečeno iskustvo iz brojnih inostranih klubova i reprezentacije sada prenesem igračima u Dečiću. Nadam se da ćemo imati uspješnu sezonu”, poručuje Bećiraj za Lob Sport.

Fatos Bećiraj ekskluzivno za LOB SPORT: Ponosan završavam karijeru, volio bih da sam igrao za Crnu Goru do kraja života

U minuloj sezoni, dok je napadač igrao za Mornar, Dečić je završio četvrti u prvenstvu s istim brojem bodova kao tivatski Arsenal, ali je zbog slabijeg međusobnog skora na kraju ostao bez Evrope.

“Nov sam u ovom poslu. Pokušaću profesionalno da radim i napravim konkurentan tim kako bismo se borili za važne ciljeve i plasmane u crnogorskom prvenstvu. Definitivno, uloga sportskog direktora je nešto potpuno drugačije u odnosu na to dok sam bio igrač. Tada sam na terenu mogao da direktno utičem na stvari, postignem gol ili asistiram, a sada je to potpuno drugi ugao fudbala”, priznaje naš sagovornik.

Sa svega 35 godina, nakon zaista vrhunske karijere, kreće novi fudbalski život za popularnog Beća.

“Nema euforije, idemo korak po korak. Nadam se da ćemo napraviti lijepu priču. Dečić se diže iz dana u dan i klub je jako ambiciozan. Pravi se stadion, kao i kamp. Dakle, važno je raditi na infrastrukturi. Nadam se da ćemo biti pravo osvježenje u crnogorskom fudbalu. Dečić je dva puta igrao u Evropi, iako se praktično prije par sezone vratio iz Druge lige. Potrebni su nam plan i program i zato ne želim ništa da obećavam. Jednostavno, radićemo sa mladim igračima i pokušati da donesemo osvježenje u radu i organizaciji kluba. Sigurno idemo po najbolji mogući plasman u domaćim okvirima. Tuzi su sredina koja živi za fudbal i zaslužuju da se napravi više nego do sada”, jasan je novi sportski direktor Dečića.

“Ovo mi je prvi, praktično ekskluzivni razgovor u novoj ulozi. Nadam se da ćete mi biti srećne ruke”, zaključuje Bećiraj.