Karager oštro o Saudijskoj Arabiji: Žele da preuzmu fudbal, ovo se mora zaustaviti

Photo: News Images/SIPA USA/Pixsell

Svjedoci smo da se sve više fudbalera odlučuje na odlazak u Saudijsku Arabiju usljed primamljivih finansijskih ponuda klubova iz te države.

Zimus je to prvi učinio Kristijano Ronaldo, a ovog ljeta se samo nastavilo sa Benzemom, Kanteom, a vrlo je izvjesno da će još neki fudbaleri potpisati za klubove iz ove azijske države.

>>> Fudbaleri ipak ne mogu da odole saudijskom novcu

Ipak, jasno je i da se ovdje radi o fudbalerima koji su izašli iz nekog vrhunca svoje karijere, ali to nije slučaj i sa Bernardom Silvom koji je na pragu prelaska u saudijski fudbal u momentu kada igra svoj najbolji fudbal.

Ova informacija nikako se nije dopala Džejmiju Karageru, legendi engleskog fudbala, koji ocjenjuje da saudijci žele da preuzmu fudbal te da se to mora zaustaviti.

„Bernardo Silva je u najboljim igračkim godinama, a u posljednjih pet godina bio je jedan od najboljih igrača u Evropi. Nisam bio zabrinut kada su u saudijsku ligu počeli da odlaze igrači u tridesetim godinama ili igrači koji su ispod tog elitnog nivoa (Neveš), ali ako se ovo dogodi, to će biti momenat kada se sve mijenja. Saudijci su preuzeli golf, velike bokserske događaje i sada žele da preuzmu fudbal! Ovo mora da se zaustavi“, napisao je on na Tviteru.