Ključa u Stankovićevoj Sampdoriji – navijači otjerali fudbalera

Stankovićeva ostavka nije prihvaćena, FOTO: Twitter
Stankovićeva ostavka nije prihvaćena, FOTO: Twitter

Ogorčeni stanjem u klubu i timu, kao i katastrofalnim rezultatima zbog kojeg je italijanska Serija B sada već i realnost, navijači Sampdorije dostigli su tačku ključanja! Eksplodirali su tifozi iz Đenove nakon katastrofalnog poraza u Firenci od Fiorentine 5:0.

Dejan Stanković je ponudio ostavku, ali uprava kluba za tako nešto nije željela da čuje. Oko nekadašnjeg trenera Crvene zvezde vlada potpuni haos, a ekipa već večeras igra kod kuće duel sa Torinom i pitanje je u kakvom ambijentu će proći meč na stadionu “Luiđi Feraris”.

Vatrene pristalice Sampe napale su ofanzivnog vezistu i reprezentativca Maroka Abdhemida Sabirija i generalnog sekretara kluba Masima Iencu u centru grada.

Lavina nezadovoljstva krenula je kada je Sabiri odlučio da pokloni svoj dres mladom navijaču Fiorentine. Prijetnje su bile, prema pisanju italijanskih medija, jezive, a najbolje potvrđuje i činjenica da je Sabiri nakon svega napustio klupski kamp, otišao je u Njemačku i više se neće vraćati. Interesantno je da će naredne sezone baš preći u Fiorentinu…

Sampdorija je ubjedljivo posljednja u Seriji A, ima samo 17 bodova i čak deset poena je daleko od zone spasa. Uz to, klub je u katastrofalnim organizacionim problemima, dužan je 150 miliona eura, ekonomski iz dana u dan propada, a navijači prstom upiru u prvog čovjeka Masima Fera koji je sredinom februara ove godine dobio nekoliko prijetnji smrću, pa čak i pismo s metkom.

Italijanski mediji tvrde da bi na večerašnjoj utakmici protiv Torina mogla da vlada ista atmosfera kao i protiv Specije u pretprošlom kolu kada su navijači ubacivali dimne bombe u teren i prekinuli meč.

Sampdorija je 1991. godine osvojila Seriju A, a godinu dana kasnije je u finalu Kupa evropskih šampiona (današnjoj Ligi šampiona) izgubila od Barselone.

Klub je osvojio još četiri Kupa Italije.