“Liban poslužio svrsi, jači smo za dva dobra igrača i čovjeka”

Foto: Dejan Lopičić

Utakmica sa Libanom je poslužila je selektoru Crne Gore, Miodragu Raduloviću da provjeri momke koji su u prethodnom periodu imali malu minutažu u nacionalnom timu. Priliku su dobila i dva debitanta, Slobodan Rubežić i Edvin Kuč. Od fudbalera koji su i ranije imali zavidan staž u reprezentaciji na terenu je bio Marko Vukčević. Za isksunog beka, utisci su pozitivni.

Meč sa Libanom je poslužio svrsi. Dobili smo šansu mi sa manjom minutažom, a imali smo i dvojicu debitanata. Nije lako spremiti utakmicu protiv bilo koga da igramo za dva dana. Po mom mišljenju pokazali smo dva različita poluvremena. Prvo je bilo odlično, a u drugom smo se malo opustili. Ali, važno je da smo napravili lijepu uvertiru za meč koji je pred nama i koji je mnogo bitnijii. Nema sumnje da je atmosfera sada još bolja uoči gostovanja u Beogradu“, rekao je Vukčević.

Foto: Dejan Lopičić

Debitanti, Kuč i Rubežić su po ukusu Vukčevića.

“Nema sumnje da se radi se o kvalitetnim igračima, to su i potvrdili odrigravši dobru utakmicu. Mogu reći da su Kuč i Rubežić dobri igrači i još bolji ljudi”.

>>> Rubežić: Bilo bi lijepo da zaigram sa Savićem u tandemu

Hrabre sokole u utorak očekuje krucijalni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Ukoliko večeras Srbija izgubi u Budimpešti, a Radulovićevi momci slave u Beogradu biće na korak od prvog plasmana na neko veliko takmičenju. Sa druge strane, u slučaju poraza na stadionu “Rajko Mitić” propustiće i poslendji voz ka EURU.

“Igrali smo već sa Srbijom i vidjeli da možemo da im pariramo. Izgubili smo taj prvi susret, iako smo možda bili i bolji u nekim djelovima utakmice. Nije nas ispratio rezultat, a nadam se da će u ovoj koja slijedi biti bolji rezultat i još bolja igra

Crna Gora bi u meču sa Srbijom konačno mogla da zaigra od starta sa dva superstara, Savićem i Jovetićem. Vukčević ipak poručuju je da su Crveni tim i da je upravo timska igra njihov najveći adut.

“Dugo smo zajedno, iskusni smo. Tu vidim našu šansu protiv Srbije. Mislim da imamo dovoljno kvaliteta da odigramo dobar i napravimo nešto u Beogradu” zaključio je Marko Vukčević.

Standings provided by Sofascore