Majka je zaplakala, a Milanov vunderkind podijelio utiske: “Otkrio sam svoj drugi dom”

Franćesko Kamarda. Foto: Sopa Images / Sipa USA / Pixsell

Milanov vunderkind Franćesko Kamarda oglasio se nakon sinoćnjeg debija za seniorski sastav na San Siru.

>>> Istorija: Kamarda sa 15 godina debitovao u Seriji A

>>> A gdje smo mi bili sa 15 godina?

Rosoneri su savladali Fiorentinu (1:0), a 15-godišnji napadač dobio je posljednjih desetak minuta i ispisao istoriju.

“Što da kažem… Bilo je tako jedinstveno, što nikad neću zaboraviti. Stvarno je istina ono u pjesmi s tribina ‘Od malena sam se zaljubio u tebe, srce mi kuca, ne pitaj me zašto”. Pa od danas znam i zašto. Otkrio sam da imam drugi dom i najbolje od svega što su ovi ljudi svi poput mene. Volim vas, hvala!”, napisao je Kamarda na društvenim mrežama.

I dok mu saigrači, navijači i novinari uz poruke podrške pišu da je ovo tek početak, komentar je uputio i legendarni Đermano Lanconi, koji je već godinama zvanični spiker na San Siru.

>>> VIDEO Ima 15 godina i pogađa makazicama u mladoj Ligi šampiona kao uzor Ibra

“Za mene je uzbuđenje uzvikivati ​​tvoje ime na stadionu koji nije mogao očekivati ništa drugo! Vidio sam te na klupi kako pjevaš pjesme s navijačima na tribini i uhvatila me je jeza. Zapitao sam se u sebi – ‘kada uđe, što što će osjećati?”. Dobro došao u svoj dom. U kuću Milana”, napisao je Lanconi.

>>> Predodređen

Kada je Kamarda zamijenio Luku Jovića bio je to emotivan trenutak ne samo za klinca iz Milana, već i za njegove roditelje. Majka je čak i zaplakala od sreće na tribini, Italija i navijači Milana priželjkuju veliku karijeru dječaka koji je svojim bravurama u mlađim kategorijama zavrijedio debi za sva vremena.