Marić: Primli smo gol iz jedine polušanse rivala

Foto: FSCG

Poslije uspješnog starta na Farskim ostrvima, željele su fudbalerke Crne Gore da novom pobjedom “pozlate” istorijski trijumf u prvom izdanju Lige nacija. Ipak, nisu naše fudbalerke uspjele da zatresu mrežu Azerbejžana u trećem kolu C grupe treće lige, iako su Slađana Bulatović, Armisa Kuč i Maša Tomašević opasno prijetile u drugom poluvremenu. Praktično je nevjerovatno šta je golmanka Ajtal Šarifova u sudijskoj nadoknadi “izvadila” prilikom šuta Kuč iz sve snage sa četiri metra. Na drugoj strani jednu grešku u odbrani u 85. minutu kaznila je Nazalikan Parlak i sva tri boda su otišla za Baku.

Očekivali smo tvrdu utakmicu, rekao sam da je Azerbejdžan ekipa koja igra na rezultat i tako se ispostavilo. Bili smo bolji tokom cijelog meča, imali inicijativu, a pogodak primili iz jedine prilike koju su stvorile, faktički iz polušanse. Djevojke su odradile meč najbolje što mogu, mogli smo da damo gol iz nekoliko situacija, nažalost nijesmo uspjeli“, rekao je nakon meča selektor Crne Gore Mirko Marić.

>>> Nesrećan poraz naših fudbalerki

Nakon dva kola, Crna Gora se nalazi na trećem mjestu grupe sa tri boda. Azerbejdžan i Kipar dijele prvu poziciju sa bodom više. Faranke su na nuli.

Idemo dalje, ima još četiri kola i mislim da ćemo osvojiti još dosta bodova“, dodao je Marić.

Standings provided by Sofascore