TRANSFERI

Milanov plan u lovu na holandskog napadača

Foto: LaPresse / Sipa USA / Pixsell

Sve su prilike da je Milan odabrao napadača kojeg želi u svojim redovima sljedeće sezone.

Nakon odlaska Olivije Žirua u Los Anđeles devetka Rosonera ostaje upražnjena, a njegov nasljednik trebao bi da bude Džošua Zirkze iz Bolonje, čija otkupna klauzula iznosi 40 miliona eura.

>>> Mesje Oli

Plan kluba sa San Sira, pišu Italijani, jeste da pošalje dio novca Bolonji, u potpunosti joj ustupi ugovor Aleksisa Salemakersa (procjenjuje se na 12 miliona eura), koji je ove sezone igrao na Renato Dal’Ari kao pozajmljen igrač, a u cijelu operaciju mogao bi da bude uključen i italijanski napadač Lorenco Kolombo, trenutno je na pozajmici u Monci, a vrijedi oko 10 miliona eura.

Hoće li to biti dovoljno da novopečeni član Lige šampiona prihvati ponudu ostaje da se vidi. Bivši napadač Bajerna ne skriva da želi da ostane u Seriji A, gdje je preporodio karijeru i stigao do reprezentacije Holandije.

Milan to pokušava da iskoristi i time dobije novog napadača. No, u cijeloj priči kapitalna je odluka ko će biti novi trener i nasljednik Stefana Piolija, koji za dvije utakmice završava petogodišnju avanturu na klupi sedmostrukog evropskog šampiona.

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare