FABIO KAPELO I KARLO PELEGATI

“Na balkonu Partenona su Atina, Apolon i Afrodita aplaudirali tom golu”

Foto: AC Milan

Već okruglo 30 godina priča se o magiji koju je Dejan Savićević izveo u finalu Lige šampiona između Milana i Barselone (4:0).

>>> Magija crnogorskog Genija u gradu Bogova

Na godišnjicu ovog velikog uspjeha Milana, ali i jednog od najljepših golova u istoriji finala Lige šampiona koji je kreirao crnogorski Genije, mnogi su se prisjećali tog spektakularnog trenutka.

Fabio Kapelo koji je tada predvodio Rosonere sa klupe smatra da je to najteži gol koji je vidio u svojoj trenerskoj karijeri, ali najviše zbog nevjerovatnog razmišljanja Savićevića da na takav način savlada Andonija Zubizaretu, u to vrijeme jednog od najboljih golmana svijeta.

“Mislim da je to najteži gol koji je postignut u mojoj trenerskoj karijeri, ali najviše zbog “ludila” od razmišljanja”, rekao je Kapelo.

Čuveni italijanski sportski novinar, Karlo Pelegati, dao je možda i najljepši opis Dejove magije. Pelegati smata da su u tom momtenu Atina, Apolon i Afrodita, zajedno sa Jupiterom, zajedno aplaudirali toj “ljepotici” sa balkona Partenona.

“Zaista vjerujem da su tada na balkonu Partenona Atina, Apolon i Afrodita, boginja ljepote, zajedno sa Jupiterom, aplaudirali tom golu”, smatra Pelegati.

Sa druge strane, Savićević otkriva da je odmah znao da će lopta završiti u golu, pa se po upućenom udarcu odmah zaputio da proslavi gol sa navijačima.

“Čim sam šutnuo vidio sam da taj udarac ulazi u gol, okrenuo se i otišao da slavim gol. Ne znam, ne želim da gledaoci misle da sam glup”, kroz osmijeh se prisjeća Genije.