DEJAN SAVIĆEVIĆ

“Nakon prvog razgovora Prosinečki je izrazio želju da vodi Crnu Goru”

Savićević i Prosinečki
Savićević i Prosinečki

Prvi čovjek crnogorskog fudbala Dejan Savićević pojavio se na predstavljanju novog selektora Crne Gore Roberta Prosinečkog. Predsjednik Saveza ističe da nije bilo teško dogovoriti saradnju sa nekadašnjim saigračem iz Crvene zvezde. Čovjekom sa kojim je osvojio Ligu šampiona…

“Selektora ne treba puno predstavljati, svi ga znate. U momentu kad smo sa Radulovićem uz dogovor i saglanost sa nama završio saradnju, krenulo je mnogo špekulacija i bilo je mnogo ponuda. Međutim, ništa nijesam htio da odlučujem prije Izvršnog odbora. Poslije Nove godine dosta kandidata je pronašlo angažmane. Nakon prvog razgovora Robert je izrazio želju da vodi reprezentaciju Crne Gore, kasnije nije bilo problema, niti uslovljavanja. Jutros smo završili formalnost potpisivanja ugovora”.

<<< “Crna Gora će igrati bez straha i probaće da dominira”

Savićević je objasnio zašto je Prosinečkom ponuđen ugovor na godinu dana.

„Skratili su se kvalifikacioni ciklusi. Imaće deset utakmica. Ja smatram da kroz deset utakmica i mi možemo da ocijenimo dosta toga, a i selektor. I Radulović je potpisivao ugovor na godinu. Dok bude ovakav sistem takmičenja Uefe, da se sve završava za godinu dana, takvi će kod nas biti i ugovori. Ne želimo da stvaramo pritisak, ali je jednostavno tako. U očekivanjima treba biti realan”, ističe Savićević i zaključuje:

“Pritisak postoji uvijek, jer rezultat zadržava selektora ili ne. Imamo povjerenje u Prosinečkog, da nemamo, ne bi dovodili Prosinečkog.”

Savićević je istakao da će Prosinečki prisustvovati otvaranju proljećnjeg dijela sezone domaćeg fudbala, utakmici Budućnosti i Dečića koja je zakazana 17. februara.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare