ITALIJAN ZA SVA VREMENA

Niko kao Don Karlo

Anćeloti je završio na rukama fudbalera, Foto: SportPix/SIPA USA/PIXSELL
Anćeloti je završio na rukama fudbalera, Foto: SportPix/SIPA USA/PIXSELL

Karlo Anćeloti – trenersko ime koje zlatnim slovima ostaje ispisano u fudbalskim enciklopedijama. Nakon što je Real Madrid u finalu Lige šampiona savladao Borusiju Dortmund (2:0) italijanski stručnjak postao je trener koji ima najviše ušatih pehara u svojim vitrinama – nijedan drugi nije osvojio preko tri, a Don Karlo čak jeste pet!

Već je 65-godišnji strateg najavio slavlje, baš onakvo kakvo smo i očekivali…

“Slaviću, kao i dosad, sa još jednom cigaretom na Trgu Cibeles u Madridu. Ova Liga šampiona je osvojena požrtvovanošću i kvalitetom. Ovo takmičenje mi je dalo nevjerovatnu sreću kao igraču i treneru i cilj je da pokušam da ponovim ovu emociju”, nije krio emocije Italijan koji je u igračkoj karijeri dva puta osvajao Ligu šampiona.

Anćeloti je sa Milanom osvojio pehar dva puta – 2003. i 2007. godine, dok je sa Realom bio najbolji u Ligi šampiona i 2022. godine, kao i 2014.

“Bilo je teško zamisliti da za tri godine možeš da osvojiš dvije Lige šampiona i dvije Primere sa timom koji se malo po malo mijenja. To je najbolji tim na svijetu i biti ovdje je veliki poklon. Uživam i pokušavam da izvučem najbolje od toga“.

Zna Anćeloti da su dešavanja na Vembliju mogla da imaju i drugi smjer da je Borusija Dortmund iskoristila brojne šanse u prvom poluvremenu.

“Bili su bolji u tim momentima. Znali su šta rade i opasno prijetili. Bilo je mnogo teško, ali kasnije smo stigli do svog ritma i slavili”.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare