KARLO ANĆELOTI PRED FINALE

“Osvajanje Lige šampiona je vrlo važno, ali naša sezona je svakako uspješna”

Photo: EXPA/ Eibner/ Jenni Maul/EXPA/Pixsell

Real Madrid sjutra od 21 čas juri nevjerovatni 15. pehar Lige šampiona. Rival će im, pomalo neočekivano, biti Borusija Dortmund.

London i Vembli koji su domaćini ovog finala apsolutno su spremni za ovaj spektakl.

>>> FOTO Festival fudbala u Londonu

>>> FOTO Vembli je spreman za spektakl

A da li su za finale spremni igrači madridskog velikana, saznali smo poslije današnje konferencije trenera kraljevskog kluba, Karla Anćelotija.

>>> “Nadam se da će Real komforno osvojiti, bili su u ovoj situaciji mnogo puta”

Iskusni Italijan ističe da njegov tim nije opsjednut osvajanjem Lige šampiona i da je sezona svakako uspješna bez obzira na ishod finala.

Blizu smo najbitnije stvari koju možete da uradite u fudbalu – da podignete trofej Lige šampiona. Ali postoji strah od ispuštanja istog. Zato moramo da uživamo dok smo na terenu, biće nam potreban mali dodir sreće i ne smijemo nikada da se predamo šta god se desilo. Normalno je da što je strah veći to je slađa pobjeda ukoliko je ostvarite. Nismo opsjednuti ovim trofejem. To je naša misija, opsjednuti smo takmičenjem. Jasno je da je osvajanje Lige šampiona vrlo važno, ali možemo reći da je naša sezona bila vrlo uspješna bez obzira na ishod sjutrašnjeg finala“, započeo je Anćeloti.

Smatra da je najvažnije jasno prenijeti igračima šta se od njih očekuje i da će samim tim biti manje nervoze.

Najbitnije je što jasnije prenijeti igračima šta se traži od njih. Što jasnije, to manje nervoze. Biće tu emocija i straha, ali i to je bitna komponenta kada želite da radite na pravi način. Ekipa je pokazala dvije bitne stvari ove sezone – kvalitet i žrtvovanje. Kolektivni stav takođe je impresivan“.

Real se osjeća komforno u ovom takmičenju što svjedoči i rekordnih 14 titula u vitrinama madridskog kluba.

Vjerujem da čitav svijet voli ovo takmičenje, ali i zna da je Real nešto posebno. Kada krene himna, kao da slušamo naše prijatelje. Sa svim ovim trofejima koje smo osvojili, mora da bude tako. Ali kada sjutra budemo čuli himnu Lige šampiona, isto tako ćemo osjetiti veliku odgovornost“, jasan je šef struke šampiona Španije.

Za kraj, otkrio je i da će na golu biti Tibo Kurtoa uprkos tome što je većinu utakmica ove sezone branio Andrij Lunin.

Lunin je imao grip, nije mogao da trenira, tako da će sjutra doputovati i biti na klupi. To znači da će Kurtoa biti u startnoj postavi”, otkrio je Anćeloti.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare