ROBERT PROSINEČKI

“Pet primljenih golova zabrinjava, ali ćemo sigurno biti bolji u septembru”

Prosinečki, Foto: Dejan Lopičić / Lob sport
Prosinečki, Foto: Dejan Lopičić / Lob sport

Na debiju pred podgoričkom publikom novi selektor Crne Gore Robert Prosinečki pretrpio je poraz – Gruzija je zasluženo slavila na našem najvećem stadionu 3:1, samim tim podigla samopouzdanje pred istorijski nastup na Evropskom prvenstvu, a Hrabri sokolove ostavila zamišljenje pred start Lige nacija u septembru.

Prosinečki u protekle četiri utakmice ima polovičan učinak. U martu se pobijedila Bjelorusija (2:0) i Sjeverna Makedonija (1:0), ali je jun donio teže testove koji su pokazali da Crna Gora ipak još nije dovoljno konkurentna učesnicima velikih takmičenja.

<<< Gruzija se u Podgorici nabildovala za EURO – Crna Gora mora mnogo bolje

“Kad se izgube dvije utakmice sigurno ne možemo biti zadovoljni. Naglašavali smo da je Gruzija reprezentacija koja ima izvanrednu tranziciju, kontru i dobro je organizovana, ekipa protiv koje će svima biti teško na Evropskom prvenstvu”, istakao je na konferenciji Prosinečki.

Za junsku akciju selektor Crne Gore nije mogao da računa na Stefana Savića, Adama Marušića, Rista Radunovića, Marka Tućija, a probleme pred meč sa Gruzijom imali su Igor Vujačić i Vladimir Jovović.

“Neću se izvlačiti, već smo zaista imali mnogo problema od povreda preko bolesti. Malo nam je nedostajalo alternativa na nekim pozicijama. Period je pred nama gdje sve dobro moramo da analiziramo. Ta prva utakmica u Ligi nacija biće jako bitna za nas. Mislim da ćemo sa igračima koji nijesu bili tu biti puno bolji u devetom mjesecu”.

<<< “Utisci su loši, mi smo im dozvolili da igraju”

Baš kao u Briselu, u porazu od Belgije 2:0, Crna Gora je i protiv Gruzije mnogo oscilirala. U prvom poluvremenu zaprijetila samo jednom, udarcem Nikole Krstovića sa distance, u nastavku živnula ulaskom Stevana Jovetića, ali ostavljala mnogo prostora na svojoj polovini terena što su gosti mogli i žešće da kazne.

“Bilo je detalja kad smo bili dobri, ali sve u svemu nije bilo ono što smo mislili, pogotovo ne način na koji smo odigrali u prvom poluvremenu. Sve u svemu, nekim stvarima mogu biti zadovoljan, ali moramo poraditi na defanzivi gdje nam vrlo lako dolaze do prilika. Ne stojimo blizu, moramo na tome da radimo. Kad imamo loptu to ne izgleda toliko loše, ali nam je problem završnica akcije i nemamo kontiunirani napad”, kaže Prosinečki.

Predvodnik našeg nacionalnog tima uvjerava da zna gdje Crna Gora ima najveći problem.

“Falilo nam je malo energije, šesti je mjesec, svi su umorni i razmišljaju o odmoru. Nama fali agresivnosti, a to inače imamo. Najveći problem imamo u sredini, nijesmo bili dovoljno agresivni da bi se odbranili. Puno puta smo pokazali da možemo da igramo. Radićemo na tome. Malo nedostaje drskosti i malo više hrabrosti, ali na tome ćemo raditi. Siguran sam da ćemo mnogo bolje izgledati u devetom mjesecu”.

Pet golova je primila Crna Gora u dva prijateljska meča, a najbolji pojedinci u tim mečevima bili su golmani – Matija Šarkić i Milan Mijatović imali su nekoliko bravuroznih intervencija.

“Golmane treba svakako pohvaliti. Moraćemo da poboljšamo dosta stvari, bilo je dobrih detalja, ali ne možemo biti zadovoljni kad primimo pet golova – to je zabrinjavajuće.”

Novu sezonu Lige nacija Crna Gora otvara 6. septembra gostovanjem Islandu, rivali u grupi još su Turska i Vels.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare