NAKON OSVOJENOG KUPA BIH

Pljušte čestitke na račun Petrovića: “Mogao bi da sruši sve rekorde”

Petrović je osvojio prvi trofej u trenerskoj karijeri, Foto: IMAGO/Aleksandar Djorovic/IMAGOSPORT
Petrović je osvojio prvi trofej u trenerskoj karijeri, Foto: IMAGO/Aleksandar Djorovic/IMAGOSPORT

Fudbaleri Zrinjskog, koje sa klupe predvodi crnogorski trener Željko Petrović, rutinski su u dva finalna meča Kupa Bosne i Hercegovine savladali osvajača lige, ekipu Borca (1:0) za treći trofej masovnijeg takmičenja u klupskoj istoriji.

“U oba meča je Petrović na fenomenalan način postavio igru, Borac je u 180 minuta gotovo ostao bez prave prilike i stiče se utisak da su igrači Zrinjskog, kako je odmicala sezona, sve bolje prihvatali trenerove zamisli što govore i sami rezultati”, piše sportspor.ba.

<<< Pehar za crnogorskog trenera

<<< Potez Petrovića zbog kojeg bruji Bosna i Hercegovina: “Iz kreveta na teren”

Početkom januara nekadašnji reprezentativac Jugoslavije naslijedio je na klupi popularnih Plemića Krunoslava Rendulića koji je osvojio duplu krunu i ostvario istorijski plasman u grupnu fazu Lige konferencije. Međutim, brojni mečevi u Evropi loše su se reflektovali na domaće prvenstvo, pa je Borac još u prvom dijelu sezone stvorio nedostižnu razliku, a uprava Zrinjskog odlučila da “prodrma” tim dolaskom Petrovića.

“Trebao mu je određeni period da posloži kockice, a minus od sedam bodova u odnosu na Borac ipak nije uspio nadoknaditi i to ponajviše zbog domaćeg poraza od banjalučkog kluba. Da su se tada kockice poklopile, Petrović bi sa Zrinjskim osim trofeja u Kupu osvojio i onaj namijenjen osvajaču elitnog ranga”, ubijeđeni su novinari portala sportsport.ba

Nakon poraza od Borca, koji je praktično prelomio šampionsku trku, uslijedio je Petrovićev niz od 15 utakmica bez poraza satkan od 14 pobjeda i remijem sa Slogom bez golova.

“U tih 15 utakmica Plemići su postigli 34 pogotka, a primili samo pet, što samim tim znači da sve linije tima funkcionišu besprekorno, te da je Petrović u kratkom periodu posložio ekipu, koja je, iako na kraju nije odbranila naslov, sasvim sigurno tokom cijele sezone a pogotovo u njenom drugom dijelu, igrala najljepši fudbal”, dodaju kolege u Bosni i Hercegovini.

Petrović je sa nizom od deset prvenstvenih vezanih pobjeda nadmašio svog prethodnika Krunoslava Rendulića, koji je imao niz od devet uzastopnih ligaških pobjeda, a ima priliku da “sruši” i rekord Sergeja Jakirovića, koji je sa Zrinjskim u sezoni 2021/2022 slavio u 14 prvenstvenih mečeva uzastopno.

“Iskusni crnogorski stručnjak je na dobrom putu, te ću mu i ovi podaci sasvim sigurno biti dodatna motivacija početkom naredne sezone”, zaključuju potpisnici redova na portalu sportsport.ba

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare