KOMISIJA ZA TAKMIČENJE FSCG

“Pokrenut postupak po službenoj dužnosti i žalbi Ibra”

Foto: FSCG
Foto: FSCG

Poslije, po svemu sudeći, još jednog skandala na crnogorskim fudbalskim terenima, krajnje sumnjivih radnji na meču baraža za popunu Druge lige između FK Budve i FK Zeta, Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore reagovala je saopštenjem i najavila pokretanje disciplinskog postupka sa dva aspekta.

<<< Slučajnost? Poznato ko će igrati Drugu ligu

Saopštenje koje je osvanulo na zvaničnoj stranici naše Kuće fudbala prenosimo integralno.

“Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore održala je 28.05.2024. godine sjednicu na kojoj je donijela odluku o pokretanju postupka po službenoj dužnosti i žalbi FK „Ibar“, u odnosu na utakmicu trećeg kola Baraža za popunu Druge lige Crne Gore, odigrane između FK „Budva“ i FK „Zeta“.

Komisija će preduzeti sve mjere, radnje i aktivnosti definisane važećim pravnim okvirom Saveza, za koje je nadležna Komisija za takmičenje.

Odluka Komisije za takmičenje biće blagovremeno objavljena”, stoji u saopštenju koje je potpisao predsjednik Komisije za takmičenje Božidar Bulatović.

<<< VIDEO Sporni golovi u Budvi

<<< “Lakrdija, bezobrazluk… Predsjednik Saveza da stane u zaštitu poštenja i integriteta fudbala”

Podsjetimo, duel na Lugovima je završen scenariom koji je odgovarao Budvi i Zeti kako bi izborili plasman u viši rang. Nakon 90 minuta bilo je 3:3 (Zeta poslije pola sata igre vodila 0:3), a na kraju su Budvani slavili boljim izvođenjem jedanaesteraca. S toga, zbog slabije gol razlike “izvisio” je Ibar.

Inače, sve utakmice baraža između pobjednika regija (Centar, Sjever i Jug) završene su nakon izvođenja jedanaesteraca.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare