DA LI JE U KLUPSKOJ LEGENDI SPAS?

“Spekulacije su normalne, imam veliko poštovanje prema Klopu”

Foto: Twitter/bayer04fussball

Današnji dan počeo je velikim iznenađenjem za sve ljubitelje fudbala. Jirgen Klop objavio je da će na kraju sezone napustiti Liverpul na čiju klupu je sjeo sada već davne 2015. godine.

>>> Klop napušta Liverpul na kraju sezone

Naravno, odmah su krenule priče i nagađanja ko bi mogao na klupu engleskog velikana. Nekoliko je imena, a možda i najveća želja među navijačima Redsa je trenutni trener Bajer Leverkuzena i nekadašnji igrač njihovog kluba, Ćabi Alonso.

Neizbježno pitanje za španskog stručnjaka na današnjoj konferenciji za medije bilo je upravo o mogućnosti da sljedeće sezone vodi Liverpul.

Iskreno…Nemam direktan odgovor. Srećan sam ovdje, to je sigurno i sada razmišljam samo o Leverkuzenu“, rekao je Španac i ovime možda i nagovjestio promjenu.

Potom je nastavio svoje izlaganje. Jasno je naglasio da je njegov fokus Bajer, ali čini se da nije otpisao mogućnost da od sljedeće sezone bude trener Liverpula. Čak je i spekulacije nazvao “normalnim”.

Spekulacije su normalne, ali moj fokus je ovdje na Bajer Leverkuzen. Srećan sam u Leverkuzenu sa mojim igračima“, istakao je Alonso.

Na pitanje da prokomentariše iznenadnu odluku Klopa, bio je jasan.

Veliko iznenađenje, sigurno. Imam veliko poštovanje i divljenje za sve što je Jirgen uradio u Liverpulu“, zaključio je Alonso.

Podsjećamo, Ćabi Alonso i njegov Bajer su apsolutni hit fudbalske Evrope ove sezone. Poslije 18. kola Bundeslige još uvijek nisu doživjeli poraz i trenutno bježe Bajernu četiri boda.

Kao igrač nosio je crveni dres Liverpula od 2004. do 2009. godine. Za to vrijeme upisao je 143 nastupa za tim sa Enfilda uz 15 postignutih golova.

Osvojio je i četiri trofeja tokom svog boravka u Engleskoj. Podizao je trofeje FA Kupa, Komjuniti Šilda, Lige šampiona i evropskog Superkupa.

Ko god bude zamijenio Klopa moraće da se nosi sa velikim pritiskom s obzirom da je Njemac postavio visok standard sa svim uspjesima koje je napravio.