MARKO BAKIĆ PRED BELGIJU

“Spremni smo da damo 100 posto”

Foto: FSCG

Fudbalere Crne Gore ove sedmice očekuju dvije vrlo jake prijateljske utakmice. Prvi rival će biti reprezentacija Belgije u Briselu (srijeda, 20.30h), a onda će u Podgoricu stići još jedan učesnik predstojećeg Evropskog prvenstva, Gruzija (nedjelja, 20.45h).

>>> Bez Savića, Marušića i Tućija, ali Prosinečki najavljuje hrabru igru

Marko Bakić, svjestan je da Hrabre sokole očekuju dvije zahtjevne utakmice.

Imamo dvije teške utakmice protiv ekipa koje će igrati Evropskom prvenstvu, da vidimo koliko možemo. Posebno Belgijanci koji su jedan od pretendenata na najviši plasman, ali i Gruzija koja je pokazala veliki kvalitet samim plasmanom na Evropsko prvenstvo“, započeo je Bakić.

Igrao je za belgijski Muskron, dobro poznaje njihove igrače koje, kako kaže, nije potrebno posebno predstavljati.

Probaćemo, daćemo sve od sebe. Svi koji smo tu, spremni smo da damo 100%. Upoznat sam sa većinom tih igrača igrao sam tamo četiri godine, nije potrebno posebno ih predstavljati to su fudbaleri svjetskog renomea. Biće izazovno i lijepo jer odavno nismo igrali prijateljsku utakmicu protiv takvog protivnika tako da će biti izazovno“.

>>> “Da pokažemo da možemo da se nosimo sa jačim reprezentacijama”

Jesu Belgija i Gruzija atraktivni rivali, ali Bakić naglašava da su ovo ipak prijateljske utakmice koje treba da posluže kao priprema za septembar i start Lige nacija.

Imali smo dvije utakmice sa novim selektorom u kojima smo upisali pobjede značajne su bile za samopouzdanje i samim tim za sve ono što predstoji. Najvažnije je ono što će se dešavati od septembra, tako da ove utakmice treba posmatrati kao prijateljske, ali i pravu pripremu za ono najbitnije“.

Foto: FSCG

Nema dilemu da će svi koji budu na terenu dati svoj maksimum.

Sigurno ćemo ući 100% u utakmicu to se ne dovodi u pitanje. Igranje za nacionalni tim je jedna obaveza više i nema tu nikakvog čuvanja ili biranja protivnika. Sigurno ćemo svi dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat kao i da sprovedemo ideje koje budu tražene od nas i da vidimo koliko smo daleko ili blizu u odnosu na evropske i svjetske sile“.

Selektor Robert Prosinečki od prvog dana potencira na ofanzivnoj i otvorenoj igri. Da li će tako biti i protiv ovako jakih ekipa?

Vidjećemo šta selektor kaže. Ono što je tražio od prvog dana jeste da igramo otvoreno i ofanzivno tako da ne vjerujem da će nešto mijenjati. Vjerujem da ćemo nastaviti u tom ritmu i da ćemo probati i protiv njih da igramo uz dozu respekta prema kvalitetu koji oni posjeduju“, zaključio je Bakić.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare