Đukanović profesionalac

Stopama starijeg brata

Đukanović novi profesionalac Plavih, FOTO: fkbuducnost.me

Još jedan talentovani dječak Budućnosti iz “generacije 2006” je iz stipendista prešao u profesionalce – Stefan Đukanović je potpisao trogodišnji ugovor sa Podgoričanima!

Đukanović je – baš kao što su to skoro uradili Bodin Tomašević i Andrej Camaj, a ranije i Vasilije Adžić – odabrao Plave uprkos određenim ponudama i sada je došlo vrijeme za napredovanje kroz prvi tim…

Drago mi je što sam potpisao profesionalni ugovor sa klubom kakav je Budućnost i nadam se da ću opravdati povjerenje uprave kluba i sportskog sektora. Vjerujem da ću napredovati još više, sada imam dodatni motiv za većim uspjehom“, rekao je 17-godišnji vezista.

Prvi tim mu nije nepoznanica, prolazio je i ljetnje i zimske pripreme kao prvotimac, od početka priprema za proljeće u sezoni 2023/24. je u timu koji se nameće treneru Mladenu Milinkoviću.

Ne bih puno da obećavam, želim da se dokažem, da napredujem i učim iz dana u dan. Daću sve od sebe da to ostvarim“, poručio je Đukanović, koji je u aktuelnoj sezoni i debitovao za prvi tim.

Stefan Đukanović je profesionalni ugovor potpisao u društvu oca Vitomira, FOTO: fkbuducnost.me

Stefan je preuzeo bratov broj 34, ponosan je na Viktora koji pruža fantastične partije u dresu švedskog Hamarbija, a postao je i standardni seniorski reprezentativac Crne Gore.

<<< Viktor Đukanović za Lob Sport: Sendvič u torbu i pravac Podgorica, u našoj ligi se slabo guraju mladi igrači

Brat Viktor je ostavio traga u prvom timu i drago mi je zbog toga. Trudiću se da ga nadmašim, ali i ne samo njega“, jasan je Đukanović.

Član je omladinske reprezentacije Crne Gore koja će u martu igrati glavnu rundu kvalifikacija za EURO u Norveškoj protiv pomenutog domaćina, te Bosne i Hercegovine i Izraela.