PROSINEČKI ZADOVOLJAN

“Interesantna grupa, sa svima možemo da igramo”

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Grupa po mjeri, opšti je utisak javnosti i sportskih radnika nakon žrijeba za Ligu nacija u Parizu. Fudbaleri Crne Gore igraće u B4 grupi sa Velsom, Islandom i Turskom. Naši momci su izbjegli Englesku iz prvog šešira, zatim iz druge kategorije izvukli realno najslabiji Island, dok im sreća nije bila naklonjena jedino prilikom žrijebanja četvrtog šešira, odakle im dolazi Turska.

>>> Borba za prvo mjesto je realnost

Sve u svemu, Hrabri sokoli imaju prvo da sanjaju prvo mjesto i plasman u A ligu, drugo mjesto bi donijelo baraž sa nekom od trećeplasiranih timova iz elite, ali takođe nema izrazitih autsajdera za koje se može reći da će završiti kao četvrti u našoj grupi i spustiti se stepenicu niže, ili pak sa trećeg mjesta čekati razigravanje za opstanak sa drugoplasiranim timovima iz C lige.

Interesantna grupa. Mislim da su sve ekipe po mjeri, sa svakom ekipom se može igrati, tako da se nadamo i dobrom rezultatu. I Vels i Island i Turska su dobre ekipe, tako da neće biti lako, ali mogu reći da smo zadovoljni žrijebom“, rekao je selektor Crne Gore, Robert Prosinečki nakon žrijeba.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Hrvatski strateg je dao minimalnu, startnu prednost Turcima zbog dobrih rezultata pomenute selekcije nakon dolaska Vinćenca Montele na klupu.

Naši su dometi da se borimo sa svakom ekipom i da pokušamo da napravimo što bolji rezultat. Znamo da je Liga nacija važna, jer se kroz nju može do velikog takmičenja. Biće jako zanimljivo, imamo svoje šanse u ovoj grupi i možemo je proći“, dodao je Prosinečki.

Utakmice Lige nacija na programu su u septembru, oktobru i novembru tekuće godine.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare