Zoran Đurašković vodi Mornar do kraja sezone

Foto: FSCG

Rođeni Baranin i nekadašnji fudbaler Mornara, Zoran Đurašković preuzeće trenersku palicu Mornara do kraja sezone, potvrđeno je redakciji Lob Sporta. Nakon što je klub sporazumno raskinuo ugovor sa Andrijom Delibašićem, uprava kluba se bacila na posao, a brzo rješenje se pronašlo u vidu čovjeka koji “osjeća” klub i zna kakve su prilike u crnogorskom fudbalu.

>>> Delibašić za LOB SPORT: Ostajem navijač Mornara

Đurašković je fudbalsku karijeru započeo upravo u Mornaru da bi kasnije kroz karijeru branio boje mnogih klubova kako iz Crne Gore tako i iz regiona. Novi trener Barana nastupao je između ostalih za Bokelj, Mogren, Smederevo i Mladost iz Lučana gdje je bio u zenitu karijere i najbolji strijelac tadašnjeg šampionata Srbije i Crne Gore sa 27 postignutih golova. Karijeru je završio u Petrovcu.

U trenerskoj karijeri već je upoznat sa radom u Mornaru jer je u dva mandata (2012. i 2016. godine) bio član stručnog štaba barskog kluba.

Mornar je uspio da pobjegne iz zone ispadanja oko koje je kružio čitave sezone i sada se nalazi na sedmoj poziciji sa 35 osvojenih bodova. U poslednja četiri kola tražiće Barani “mirnu luku” a protivnici su im Jezero, Petrovac, Iskra i Budućnost.