KSCG

Budućnost službenim rezultatom dobila Sutjesku

Foto: KK Sutjeska

Košarkaški savez Crne Gore donio je odluku povodom prekida jučerašnjeg revanša polufinala plej-ofa crnogorskog prvenstva između Sutjeske i Budućnosti u Nikšiću.

>>> VIDEO Neredi između Vojvoda i Varvara u Nikšiću

“Na osnovu člana 30 propozicija takmičenja I A MCKL utakmica KK Sutjeska Elektroprivreda Nikšić – KK Budućnost Voli registruje se službenim rezultatom 2:0 u korist KK Budućnost Voli”, kratko je saopštio KSCG, uz potpis tehničkog komesara Bojane Vučinić.

>>> “Policija snosi odgovornost za incident, utakmica se ne nastavlja bez publike”

>>> “Nedopustivo je ono što se dogodilo, ministar unutrašnjih poslova da ispita ko je kriv”

Takođe, Sutjeska se, shodno shodno članu 61A stav 3,61B stav 3 i stav 6, propozicija takmičenja I A MCKL kažnjava novčanom kaznom u iznosu 500 eura.

Podsjetimo, navijači Budućnosti, Varvari, u jednom trenutku prošli su kroz službeni ulaz i našli se na parketu nikšićke dvorane. U tom trenutku su pristalice Sutjeske, Vojvode, stolicama gađale goste, nakon čega je reagovala policija.

Sudija je prekinuo utakmicu u trenutku kada je Budućnost vodila 36:26 te zahtijevao da se dvorana isprazni kako bi se meč nastavio, ali je ta mogućnost otpala, pa je cijela košarkaška priredba otkazana do daljnjeg.

Budućnost će u finalu crnogorskog prvenstva igrati sa SC Derbyjem.