PORUKA DIREKTORA ABA LIGE

“Crvena zvezda sigurna u Evroligi, vjerovatno i Partizan”

Vojinović nakon finala regionalnog takmičenja, Foto: ABA liga
Vojinović nakon finala regionalnog takmičenja, Foto: ABA liga

Sportski direktor ABA lige vratio se zadovoljan iz Berlina gdje je nedavno završen F4 Evrolige – Milija Vojinović je istakao da je u glavnom gradu Njemačke imao nekoliko sastanaka i dobio pozitivne signale kada je u pitanju učešče “Vječitih rivala” u najjačem košarkaškom evropskom takmičenju.

Naime, Vojinović za navijače Crvene zvezde ima najbolje moguće vijesti, a razloga za zadovoljstvo trebalo bi da imaju i simpatizeri Partizana.

“Ono što je sigurno, Evroliga će se igrati u Beogradu i naredne sezone”, poručio je Vojinović, a onda obrazložio:

“Siguran sam da to mjesto pripada Crvenoj zvezdi po plasmanu u ABA ligi. Mi se ne zadovoljavamo samo tim mjestom. Nekada smo imali tri, sada ima ta neka informacija da smo upitni, ali sam uvjeren da će i to biti kako treba, jer je ovaj region i Beograd pokazao kakav je košarkaški grad”.

Iako su Crno-bijeli, baš kao i Crvena zvezda, ostali bez plasmana u TOP8 fazu, Vojinović je siguran da je klub na čelu sa Željkom Obradovićem zaslužio da bude dio elite.

“Ono što je Partizan uradio prethodnih sezona, prije svega dolaskom Obradovića, pretplatnim ulaznicama, bili su i na korak od F4, mislim da je i Partizan mnogo bliži u odnosu na ostale konkurente u ovoj konstalaciji. Kada se ruski klubovi vrate, to je onda pitanje za ljude Evrolige”.

Ranije je direktor takmičenja Evrolige, Paulius Motiejunas, izjavio da pobjednik ABA lige (prim. aut. Crvena zvezda savladala u finalu Partizan 3:0) nije siguran Evroligaš.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare