Direktno iz Ljubljane, Zorana Radonjić za LOB SPORT: Svjesne smo važnosti meča

Zorana Radonjić vjeruje u pobjedu Foto: FIBA

Crna Gora će se danas (14.45) na Eurobasketu za košarkašice sastati sa reprezentacijom Srbije a ulog je veliki, viza za kvalifikacioni turnir Olimpijskih igara.

Jedna od najmlađih igračica u rosteru Jelene Škerović je Zorana Radonjić, djevojka koja svojom mladošću doprinosi igri, a učešće na najvećoj evropskoj smotri donosi joj ogromno iskustvo.

>>> Milica Jovanović propustila trening pred duel sa Srbijom

>>> Rovovska borba

Zorana se za naš portal kratko osvrnula na dosadašnji uspjeh reprezentacije na prvenstvu i ističe da je meč protiv Srbije najvažniji do sada.

Mislim da smo već premašile očekivanja. Imale smo jaku grupu, veoma zahtjevnu, tri meča u četiri dana, ali smo napravile sjajan rezultat. Savladali smo Grčku, Letoniju i Italiju, protiv Španije do finiša bile u egalu i pokazale da zaista mozemo da igramo sa svima. Nije lako, igrale smo u kratkom intervalu pet utakmica, pet jako zahtjevnih mečeva da bi nakon toga putovali iz Tel Aviva u Ljubljanu. Ali, iako je velika potrosnja, sigurna sam da cemo dati svoj maksimum“, motivisano govori mlada Baranka koja sa dozom poštovanja govori o narednom protivniku.

>>> Anderson: Znamo da će se Crna Gora boriti

Srbija ipak na ovom prvenstvu brani titulu, bila je među kandidatima za medalju. Svjesne smo važnosti meča, i sigurna sam da ćemo dati svoj maksimum. Znamo dobro njihove kvalitete,ali smo takođe svjesne da imamo šanse. Od samog početka utakmice potrudićemo se da uđemo maksimalno skoncentrisano i jako, nametnemo naš ritam igre i dođemo do pobjede. Napravile smo veliki uspjeh, ali sigurno da u dva meča do kraja želimo da zaokružimo to sa dvije dobre partije“, zaključila je Radonjić.