Rovovska borba

Foto: FIBA

Težak poraz od trenutno najmoćnijeg tima u Evropi je arhiviran. Hrabre košarkašice Crne Gore udarile su u francuski zid, poražene su u četvrtfinalu Eurobasketa 89:46, ali vremena za sumiranje utisaka nema, jer nove obaveze već su tu – sjutra će naša reprezentacija igrati protiv Srbije (14.45h). Na talonu je karta kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

“Svjesne smo da smo došle ovdje velikim trudom i radom. Naravno, Srbija je već godinama na velikoj sceni, osvajala je mnogo medalja i veoma su iskusan tim. Mi ćemo ući u meč jako, koncentrisano i do posljednjeg minuta ćemo pružiti sve od sebe”, poručila je Maja Bigović.

Čak 195 centimetara visoka košarkašica ističe da je ekipa protiv Francuske patila sa fizičkog aspekta, to protiv Srbije ne bi trebao da bude (veliki) problem.

“Francuska je mnogo jača fizički, sve igračice su visoke. Što se tiče Srbije imamo šansi. Možemo da se pokažemo u dobrom svijetlu”, zaključila je Bigović.

<<< Protiv Srbije za pisanje istorije

<<< Milica Jovanović propustila trening pred duel sa Srbijom

Selektorka ne krije, ekipu je uzdrmao ubjedljiv poraz od Francuske. Zato je meč sa Srbijom i veliki psihološki test za tim Jelene Škerović.

“Nije im bilo svejedno. Sanjale su pobjedu nad Francuskom, ali kad udari realnost nije lako. Razumjele su neke stvari, naspavale su se, odmorile i već pokazuju energiju na terenu. Mislim da je to iza nas”, optimistična je Škerović.

Crna Gora je u pripremnom periodu dva puta sparingovala sa Srbijom na Zlatiboru – pretpjela je poraz u oba meča. Međutim, u Ljubljani je sjutra meč totalnog drugačije prirode.

“Te dvije utakmice dale su nam dosta iskustva. Očekujemo ih agresivne, one igraju u kompletnom sastavu. Sve igračice igraju na visokom nivou. Biće borba, nadam se da ćemo učiniti sve da ostvarimo pozitivan rezultat”, kaže Škerović i zaključuje:

“Čeka nas teška, rovovoska borba. Igraju mnogo agresivno u odbrani, pritiskaju po čitavom terneu. Fizički očekuje nas težak meč. Dali smo uputstva igračicama kako treba da reaguju u takvim sitaucijama, nadamo se da će to djelovati i da ćemo biti smirene”.