Ekipa je mentalno umorna nakon Reala

Obradovićev tim uspio je da vrati seriju u Beograd, FOTO: ABA liga
Obradovićev tim uspio je da vrati seriju u Beograd, FOTO: ABA liga

Na suvu klasu Džejmsa Nanelija Partizan je teškom mukom uspio da slomi otpor fantastičnih “studenata” i na taj način izbori majstoricu, odnosno treći meč četvrtfinalne serije ABA lige koji će se igrati u Beogradu.

Slavili su “crno-bijeli” 81:79, prelomni trenutak bila je trojka pomenutog američkog beka na šest sekundi prije posljednjeg zvuka sirene. Tim Željka Obradovića je vidno psihološki uzdrman nakon dramatične eliminacije iz TOP 8 faze od madridskog Reala. Tragovi tog poraza očigledni su igri beogradskog velikana…

<<< Studenti stali u finišu – Partizan preživio “Moraču”

“Protivnik je opet odigrao veoma dobru utakmicu, ali smo pronašli snage za preokret i pobjedu. Kod igrača moje ekipe bila je prisutna velika želja i čestitam im na tome. Međutim, imamo problem sa veoma lošim procentom šuta za tri poena. U dvije utakmice šutirali smo ukupno 16 od 60 za tri”, ističe Obradović.

A, upravo je šut sa distance krasio Partizan u drugom dijelu sezone, pogotovo tokom mečeva Evrolige.

“Bili smo na 45 odsto šuta za tri tokom cijele sezone. Imali smo ovoga puta mnogo otvorenih šuteva, ali ništa nijesmo ubacili. Ekipa će dobiti dan odmora da se koncetriše i nadam se da ćemo pronaći snagu da odigramo mnogo bolje nego u prva dva duela”, poruka je kormilara “crno-bijelih”.

<<< Razočaran i ponosan

Zna Obradović da njegov tim još iz misli nije izbacio seriju sa Realom.

“Ostavile su te utakmice mentalni umor, to je očigledno. Ekipa se bori, to je evidentno. Trpimo u skoku protiv Studentskog centra koji je u prvom meču imao 20 izgubljenih lopti, a u drugoj 22, što znači da kod nas postoji velika želja. Moram da čestitam protivniku koji igra se velikim entuzijazmom. Nama je ovo 70 utakmica u sezoni – zamor materijala, prije svega u glavi”, zaključio je Obradović.