ANDREJ ŽAKELJ

“Izgubili smo zbog naših grešaka i to nije prvi put ove sezone”

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Još jedan težak poraz u Morači i u Evrokupu doživjeli su košarkaši Budućnosti. Ulm je iz doma Plavih odnio bodove za Njemačku pobjedom, 84:80.

>>> Drama u Morači pripala Ulmu

>>> VIDEO Podgorica i Budućnost se oprostile od svoje legende

Trener šampiona naše države, Andrej Žakelj, rekao je poslije meča da smatra da tim nije bio na nivou iz prethodnih mečeva, prije svega kada su u pitanju energija i fokus.

Malo drugačija, teška, utakmica ako uzmemo sve okolnosti u obzir. Mislim da je Ulm zasluženo slavio, većinu utakmice nismo bili na nivou koji želim, nismo bili čvrsti i fokusirani vidi se po broju izgubljenih lopti. Nismo bili na nivou na kojem smo bili posljednjih nekoliko utakmica, kada je u pitanju energija i fokus, na kraju mislim da smo izgubili zbog naših grešaka. Pokazali smo karakter i sa malo boljom igrom stigli minus, ali i kroz to potrošili snagu za završetak. Volio bih da je cijela utakmica bila loša, a da smo mi slavili. Čestitam Ulmu, a mi idemo dalje“, istakao je slovenački stručnjak.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Nije ovo prvi meč koji se ovako gubi i toga je svjestan Žakelj. Naglašava da se na tome radi sa igračima, ali da je sve kada dođu utakmice.

Mislim da ovo nije prva ili druga utakmica da je mi sami gubimo i to sam igračima rekao. Nemamo smirenosti u posljednjim minutima i samopouzdanja da privedemo utakmicu kraju. Mislim da smo sve ove poraze za par poena izgubili isključivo iz naših grešaka. Pričamo o tome, radimo na tome, ali kad dođe utakmica sve je to malo drugačije. Žao mi je jer da su neke utakmice otišle na drugu stranu možda bi i sezona bila drugačija“, zaključio je Žakelj.

Standings provided by Sofascore